Svi bi vi savršenu ženu – Ali koliko ste vi savršeni: Šamar realnosti za sve izbirljivce

Moderni muškarci i žene dolaze sa prilično precijenjenim zahtjevima za potencijalnog životnog partnera.

Žena će u pet minuta napisati čitavu listu karakternih i fizičkih osobina koje bi njen savršen muškarac morao posjedovati. Morao bi biti dobro obrazovan, lijep, zgodan i mušićav… Morao bi biti vijeran, pošten, vrijedan, nježan, romantičan ali ujedno i jak…

Morao bi imati plave oči ili zelene oči, krupna leđa… Trebao bi biti jako visok sa lijepom frizurom. Ali problem je što mnoge te žene koje idu sa spiskom osobina sjajnog muškarca zapravo nisu tipovi žena koje se podudaraju sa tim “savršenim” muškarcima.

Kada već želite savršenog muškarca, da li mislite da ste vi savršena žena koja bi išla uz takvog? Ako želite zgodnog, visokog, lijepog, mišićavog muškarca zapitajte se da li ste i vi takva žena? Jer nerealno je tražiti muškarca koji je totalna suprotnost od vas.

Nerealno je tražiti sportistu ako ste vi žena koja nikada ne vježba i ne drži do izgleda svog tijela. Ista stvar je sa muškarcima. Žele mršavu manekenku, žele plave oči kao kod Andželine Džoli ili plavu kosu kao kod Šeron Ston. Žele da je mršava ali ujedno da ima izražene obline…

Žele da bude lijepa, da sjajno kuva, da je vijerna i otmjena. Da je svi vole u društvu… A da li se taj muškarac zapita da li je on dobar kandidat za takvu ženu kakvu želi? Nerealno je da želite vijernu ženu a vi se ne možete prestati okretati za drugim ženama.

Nerealno je tražiti ženu koja izgleda kao manekenka – uzak struk i definisano tijelo dok se vi samo smucate po fast-food restoranima i ne brinete o svom tijelu. Kad tražite partnera, počnite na osnovu toga ko ste vi, šta ste vi i šta možete ponuditi partneru, a ne na osnovu fantazije, piše Pult 24 Info.

You must be logged in to post a comment Login