Svečana sjednica i otvaranje nove zgrade Opštine Bratunac

U Domu kulture Bratunac danas je održana svečana sjednica Skupštine opštine Bratunac u povodu Dana opštine Bratunac, 25. septembra, povodom čega je otvorena nova zgrada Opštinske uprave Bratunac.

Danas su u ovom mjestu predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, izaslanik predsjednika Srbije Adam Šukalo, ministar bez portfelja u Vladi Srbije Đorđe Milićević i načelnik opštine Lazar Prodanović svečano otvorili novoizgrađeni administrativni centar ove opštine čija je površina 2.500 metara kvadratnih.

Načelnik Prodanović ovom prilikom je rekao da je izgradnja koštala 3,2 miliona maraka, da je Vlada Srbije učestvovala sa 500.000 evra, Vlada Republike Srpske sa više od milion maraka i preostala sredstva za opremanje i uređenje prostora oko objekta obezbijedila je opština Bratunac. On je zahvalio svima koji su pomogli da Bratunac dobije modernu opštinsku zgradu za bolje pružanje usluga građanima.

Višković je danas primio i Plaketu Opštine Bratunac za doprinos investicijama i infrastrukturnim projektima na području ove lokalne zajednice.

Šukalo je kao izaslanik primio Ključ grada sa poveljom počasni građanin dodijeljen predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a isto priznanje dodijeljeno je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i biće mu nakanadno uručeno.

Plaketa opštine Bratunac dodijeljena je najboljem sportisti ove opštine Boriši Simaniću, koji je ostao bez bubrega na Svjetskom prvenstvu u košarci, nedavno na Filipinima, nastupajući za reprezentaciju Srbije koja je postala vicešampion svijeta. Nagradu je primio njegov otac Dragan.

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine dodijeljene su novčane nagrade i zahvalnice za 18 studenata iz ove lokalne zajednice koji imaju prosjek ocjena iznad devet.

Nagrade i priznanja dodijeljeni su još izvjesnom broju pojedinaca i kolektiva za doprinos razvoju i afirmaciji opštine Bratunac među kojima Radio televiziji Srbije, Vlada Tuzlanskog kantona, ali i humanisti Jovanu Jovanoviću koji je 88 puta darivao krv.

You must be logged in to post a comment Login