Sve veći broj mladih zainteresovanih za vježbanje u teretani

Posjetili smo jednu od bratunačkih teretana da provjerimo koliko se mladi ljudi bave sportom i koliko njih posjećuje teretane.

Teretana “Sparta“ u Bratuncu postoji više od deset godina, a godinu i po je u vlasništvu porodice Dadić, odnosno braće Marka i Ratka Dadića.

Kada je stari vlasnik otišao u vojsku, ponudio je Ratku Dadiću da on vodi teretanu, uz mjesečnu kiriju za izdavanje prostora. Dadić je pristao da radi dva mjeseca, međutim, pronašao se u tome i riješio je da teretanu preuzme, pa već godinu i po ona radi punom parom, uz dosta mjesečnih korisnika, a od tog broja je najviše mladih i svakim mjesecom je sve veći broj zainteresovanih.

“Posla u teretani ima više u zimskom periodu, manje u ljeto, jer preko ljeta svi putuju negdje ili rade, tako da sezona, da tako kažemo, počinje negdje u septembru i traje do juna“, rekao je Ratko Dadić.

Treniraju i mlađi i stariji, mlađi su u ovoj teretani aktivniji jer vole da lijepo izgledaju, i njih je sve veći broj, ali dolaze i stariji, prije svega zbog zdravlja.

“Teretana je zdrava navika, takođe je dobro mjesto za druženje i upoznavanje, mi svi funkcionišemo kao jedan tim. Ovdje pored bildera dolaze i fudbaleri, košarkaši i drugi sportisti, svako ko želi da povede računa o svom zdravlju i izgledu. Radno vrijeme nije ograničeno, uvijek sam tu da otvorim kad ima ma i jedan član“, dodao je Dadić.

U teretanu dolaze i djevojke, ali u dosta manjem broju od muškaraca, iako je za njih članarina besplatna.

Teretana Sparta

Ratko Dadić napominje da se posao isplati, imajuću u vidu članarine koje korisnici plaćaju, sprave koje kad se jednom kupe to je za duži vremenski period, plaćanje prostora, uvijek su u plusu.

Kako kaže, sve sprave za bodibilding imaju, ono što im fali jesu sprave za kardio treninge.

“Zbog toga kod nas treniraju većinom muškarci. Ali poslije ljeta planiramo da uložimo nekih 7.000-8.000 KM i da ubacimo i sprave za kardio treninge i tada ćemo da formiramo sve kako treba, sad zbog studija i drugih obaveza koje imam ne mogu da stignem“, rekao je na kraju Ratko Dadić.

You must be logged in to post a comment Login