Sutra zvanična ceremonija otvaranja socijalnih zgrada u Potočarima

Catholic Relief Services u BiH u saradnji sa Opštnom Srebrenica raspisao je Javni poziv za podnošenje zahtjeva-prijava za dodjelu u zakup stambenih jedinica u opštini Srebrenica – Potočari, izgrađenih u okviru projekta “Održiva Srebrenica – socijalno stanovanje i ekonomska integracija“.

Sutra, 03. oktobra 11:00 časova održaće se zvanična ceremonija otvaranja novoizgrađene zgrade u Potočarima koja je prošle sedmice postala dom za 25 raseljene porodice iz Srebrenice.

Kroz projekat Catholic Relief Services u BiH podržano je 80 porodica i pojedinaca kako bi samostalno ostvarivali svoju dalju ekonomsku održivost a time pomogli i dalji razvoj Srebrenice.

U okviru projekta “Održiva Srebrenica – socijalno stanovanje i ekonomska integracija” provedenog zahvaljujući podršci Ambasade Kraljevine Holandije u BiH, Ministarstava raseljenih osoba i izbjeglica RS-a i FBiH, Opštine Srebrenica, završetak ove zgrade i njeno useljenje predstavlja uspješan način osiguranja dostojanstvenih uslova za život osobama koje su bile raseljene duži niz godina, navodi se u saopštenju CRS u BiH.

You must be logged in to post a comment Login