U četvrtak će se odigrati predstava “Audicija”

Srebrenička publika će u četvrtak od 17.30 časova u Kulturnom centru Srebrenica moći da pogleda kultnu TV predstavu “Audicija 4”.

Čuvena “Audicija” se pojavla 1985. godine i za kratko vrijeme postala je hit u tadašnjoj državi sa milionskim auditorijumom. Jedan od njenih idejnih tvoraca bio je Željko Ninčić, koji je ujedno glumio lik Davora Stevanovića, a kasnije i lika Mostarca, Hercegovca Marinka Ćutuka.

U “Audiciji 4” (Super nova Audicija) autor je napravio spoj staroga i novoga. Naime, pored starih likova i njihovih nezaboravnih scena, tu su po prvi put Crnogorac Vuk Medojević zvan Lisica, Radojka Janša (Srbijanka iz Babušnice udana u Sloveniji), Asfaltina Kurajbegović (tek izašla iz zatvora) i Džemsudin Šimširpašić iz sarajevska čaršije. Uz Stanka Bogovjevića u ulozi neizbježnog profesora, tu su još glumci Aleksandar Krstajić, Vladimir Balašćak i Jovan Ljubenović. Prateći duh vremena u kojem živimo, predstava završava adaptacijom pjesme Alekse Šantića “Ostajte ovde”, opis predstave stoji na satu www.port.hr.

You must be logged in to post a comment Login