Dječiji hor “Superar” u Zabranjenom forumu TV Pink BH

U četvrtak 29. januara u talk show programu “Zabranjeni forum” TV Pink BH u 22:00 časa biće prikazan nastup Dječijeg hora “Superar” iz Srebrenice.

Mališani iz hora “Superar” nastupili su na TV Pink BH sa pjesmom “Love People”, “kao djeca koja su pokazala izuzetan senzibilitet prema svojim vršnjacima iz Maglaja”, stoji u saopštenju ove televizije.

Naime, “Superar” je prošlo ljeto pokrenuo veliku regionalnu humanitarnu kampanue “Kad se srca slože” kako bi se pomoglo poplavljenim muzičkim školama u BiH, Hrvatskoj i Srbiji.

Za ovu humanitarnu kampanju snimljena je pjesma i video sport “Love People” gdje su učešće uzeli, pored Dječijeg hora “Superar” i poznati muzičari iz regiona: Alen Islamović, Mladen Vojičić Tifa, Maid Hećimović, Igor Vukojević, Dragana Kajtazović i Geronimo (BiH), Jasna Gospić, Ivana Kindl, Ivana Husar i Jacques Houdek (Hrvatska), Daniel Kajmakoski (Makedonija) i Zoe Kida (Srbija). Muzička podrška: Ismar Porić (saksofon), Muris Varajić (gitara), Kenan Glavinić (klavir), Dado Marinković (bubnjevi) i Alen Ekmečić (bas gitara).

Nakon uspješne turneje “Superara” u Švajcarkoj, prikupljeno je 10.000 eura. Dio sredstava, 3.000 eura, uručeno je OŠ “Maglaj” – Paralelna osnovna muzička škola u Maglaju za sanaciju podova. U narednom periodu akcija se nastavlja dok se ne podijeli sav novac kako bi se pomoglo školama u saniranju objekata i kupovini neophodnih instrumenata.

Aleksandar Hršum, urednik i voditelj TV Pink BH u talk showu “Zabranjeni Forum” koji je na rasporedu u četvrtak, 29. januara u 22 sata ugostit će članove hora “Superar”. Članovi “Superar” hora su djeca iz Srebrenice i okolnih naselja: Potočara, Bratunca, Skelana… Radi se o multietničkom projektu pomirenja u kojem su vrata otvorena za sve koji vole i uživaju u muzici, stoji u saopštenju TV Pink BH.

You must be logged in to post a comment Login