“Superar” sutra će uručiti pomoć školama u Doboju i Maglaju

Dječiji hor “Superar” iz Srebrenice i 12 muzičkih zvijezda iz regiona snimili su pjesmu i spot “Love people” za istoimenu humanitarnu kampanju pokrenutu sa ciljem pomoći školama koje su oštećene u majskih poplava.

Tokom turneje ovog hora u Švajcarskoj prikupljeno je oko 10 000 eura. Od tih sredstava kupljeni su instrumenti koje će “Superar” pokloniti školi u Doboju a škola u Maglaju, zahvaljujući ovoj kampanji, dobila je novi pod i pločice. Zvanična dodjela instrumenata i otvaranje uređene škole održaće se sutra, 15. novembra u navedenim gradovima.

“Još jedan dodatni poklon djeci u Doboju i Maglaju jeste nastup Dječijeg hora “Superar” iz Srebrenice”, rekao je Ismar Porić, vođa projekta “Superar” BiH.

U pjesmi “Love people” učestvovali su i poznati muzičari iz regiona: Alen Islamović, Mladen Vojičić Tifa, Maid Hećimović, Igor Vukojević, Dragana Kajtazović i Geronimo (BiH), Jasna Gospić, Ivana Kindl, Ivana Husar i Jacques Houdek (Hrvatska), Daniel Kajmakoski (Makedonija) i Zoe Kida (Srbija). Muzička podrška: Ismar Porić (saksofon), Muris Varajić (gitara), Kenan Glavinić (klavir), Dado Marinković (bubnjevi) i Alen Ekmečić (bas gitara).

You must be logged in to post a comment Login