Superar spreman za nastup pred papom

Samo rijetki dječaci i djevojčice u svijetu imaju tu čast da nastupe pred papom Franjom i sa njim se upoznaju. Jedni od njih su članovi hora Superar iz Srebrenice koji završavaju pripreme oko nastupa koji će se održati 6. juna u Sarajevu.

Superar Bosnia postoji od 2012. godine i iza sebe ima brojne nastupe u našoj zemlji ali i u Evropi. Ovo će za njih biti najveći nastup na kojem će izvesti pjesmu “Love people” koja je napravljena u svrhu velike humanitarne kampanje “Kad se srca slože” a sve kako bi se pomoglo školama uništenim u poplavama koje su zahvatile region.

“Ovo je jedna velika godina za nas gdje smo već nastupali na nekoliko manifestacija u Srebrenici, Mostaru a očekuje nas nastup, jedan od najvećih ispred pape Franje 6. juna u Sarajevu. Krajem avgusta nastupićemo na konferenciji u Beču kojom će predsjedavati njemačka kancelarka Angela Merkel”, rekao je Ismar Porić, koordinator Superara Bosnia.

Za djecu koja dolaze iz Skelana, Potočara, Bratunca i Srebrenice ovo nije običan nastup.

“Papu ne možemo vidjeti bilo gdje, sada samo na televiziji. Raduje me nastup pred papom i postoji pozitivna trema ali siguran sam da će sve biti uredu kada dođemo u Sarajevo”, rekao je Arnel Sandžić.

Za Mitra Milosavljevića koji svira klarinet i pjeva u horu ovo će biti veliki nastup i kako kaže da postoji mala trema.

“Malo je prisutna trema ali ovo za nas nije prvi nastup tako da vjerujem da će ovaj nastup proteći odlično. Ovaj nastup za mene znači mnogo jer ćemo imati priliku da upoznamo papu.”

Eldini Huremović ovo će biti nastup u kojem neće imati tremu ali svakako veliku čast da upozna papu.

“Tremu nemam, bar ne još i za mene ovaj nastup znači nešto posebno. Mislim da nikada ne bih imala ovako posebnu priliku da upoznam papu.”

Tokom proteklih sedmica Kuću dobrih tonova, mjesto u kojem djeca vježbaju muziku, posjećuju brojnim mediji iz čitavog svijeta i djeca iz ovog hora postala su prave javne ličnosti. Violeta Kolunija obično nema tremu i za nju ovaj nastup je nešto naljepše od kada nastupa u horu.

“Pošto nastupamo u velikoj sali, ja nemama tremu, treme imam samo tokom proba. Upoznati papu za mene je veliko jer nikada nisam imala priliku da upoznam papu Franju.”

Mališani su obavili još jednu generalnu probu pred nastup koji će se održati sutra u Sarajevu i spremni su da iz Srebrenice pošalju poruke mira, ljubavi i dječije sreće.

You must be logged in to post a comment Login