Superar snimio svoj drugi video spot

Nakon snimanja pjesme u studiju, dječiji hor “Superar” iz Srebrenice danas je završio snimanje svog drugog video spota koji se očekuje premijerno krajem godine.

Nedavno, hor je snimio svoju drugu pjesmu pod nazivom “Let us sing together” u studiju “Long Play” u Sarajevu.

Pjesmu je komponovao Gerald Wirth austrijski dirigent, kompozitor i horski pedagog koji od 2001. postaje umjetnički dirigent poznatog svjetskog hora “Bečki dječaci”, a od 2013. godine postaje predsjednik istoimenog hora.

Spot je snimila ekipa iz produkcije “Gotiva” iz Sarajeva i premijera se očekuje krajem godine.

U snimanju spota učestvovalo je više od 150 djece iz Srebrenice i Bratunca koji pohađaju muzičku nastavu i druge aktivnosti u “Kući dobrih tonova” u Srebrenici.

Spot je sniman na nekoliko lokacija u Srebrenici i Potočarima kao i u muzičkoj kući gdje se održavaju muzičke probe za djecu.

Prva pjesma “Superara” nastala je u sklopu humanitarne akcije “Kad se srca slože” u okviru koje je snimljena pjesma i spot “Love People” zajedno sa 12 regionalnih zvijezda kako bi se pomoglo školama koje su uništene u poplavama iz maja 2014. godine. “Superar” je nastupio u Švajcarskoj gdje je prikupio oko 10.000 eura koje su uručene školama u Maglaju i Doboju za kupovinu muzičkih instrumenata i sanaciju prostora.

Pogledajte kako je izgledalo danas na snimanju spota.

You must be logged in to post a comment Login