Superar nastupa pred papom Franjom u Sarajevu

Srebrenički mališani, članovi Superar hora nastupiće pred papom Franjom 6. juna gdje će otpjevati pjesmu “Love People” koja je nastala u sklopu velike humanitarne kampanje pomoći školama koje su uništene tokom prošlogodišnjih poplava.

U sklopu programa posjete pape Franje Bosni i Hercegovini, pored posjete bosanskohercegovačkim biskupima, članovima Predsjedništva BiH, kao i sa predstavnicima drugih vjerskih zajednica u našoj zemlji planirana je susret sa mladima gdje će nastupiti i srebrenički mališani.

“Poziv za ovaj nastup došao je iz Nadbiskupijskog centru za mlade „Ivan Pavao II“ iz Sarajeva. Prije nastupa pred papom Franjom, bićemo gosti Koledžu Ujedinjenog svijeta u Mostaru a tokoma avgusta očekuje nas još nastupa a krajem avgusta pjevaćemo za Angelu Merkel na evropskom skupu”, rekao je Ismar Porić, koordinator Superara Bosnia.

Centralni događaj posjete pape Franje biće sveta misa koja će biti održana na Olimpijskom stadionu Koševo, gdje se prema procjenama organizatora očekuje oko 150.000 hodočasnika.

Nedavno je otvorena “Kuća dobrih tonova” u Srebrenici koja okuplja oko 200 mališana iz Skelana, Potočara, Bratunca i Srebrenice koji svakodnevno pohađaju brojne aktivnosti.

You must be logged in to post a comment Login