Superar počeo sa redovnom nastavom i aktivnostima

Muzička škola Superar iz Srebrenice nakon ljetnjeg raspusta danas je počela sa redovnim aktivnostima. Ova škola okuplja oko 350 djece iz Srebrenice i Bratunca i predstavlja najmasovniju organizaciju koja okuplja mališane.

Prva u nizu aktivnosti jeste audicija za dječiji hor Superar koja je danas otvorena i traje čitavog mjeseca septembra gdje se mogu upisati sva zainteresovana djeca od 5 do 14 godina.

Prvog radnog dana mališani su izveli mini koncert za prijatelje iz Fondacije Bauern helfen Bauern i Hilti Fondacije čime se prikazali svoj dosadašnji rad.

Pored hora, Superar nudi i druge muzičke radionce kao što su perkusija (bubnjevi i udaraljke), akustična i električna gitara, klavir, harmonika, klarinet, moderni ples i njemački jezik. Sve aktivnosti smještene su u Kući dobrih tonova, zgrada pored Osnovnog suda u Srebrenici. Više informacija na telefon: 056/440-366 ili na Facebook profil.

Škola postoji četiri godine i mališani su do sada imali priliku nastupati širom naše zemlje ali i u Švajcarskoj i Austriji. Nedavno, nastupili su, zajedno sa MAP-om, SODO i Superar Austrija, na forumu koji je prethodio Samitu u Beču na kojem su izveli svoju već poznatu pjesmu “Love People” kao i tri kompozicije.

“Velika nam je čast što se naša pjesma „Love People“ izvela sada i sa orkestrom pred Samit i koja zvuči fantastično, nije što je naša ali postaje jedna velika pjesma koja će ostaviti dubok trag u muzici ali i našim životima“, rekao je Ismar Porić, direktor Superara Bosnia.

You must be logged in to post a comment Login