Stanovnici naselja Baratova peticijom traže zaštitu

Nedavno oštećenje automobila od strane psa lutalice, pitbula uznemirio je stanovnike naselja Baratova koji od nadležnih traže hitno reagovanje i sklanjanje pasa sa ulice.

Više od 100 potpisa peticije stanovnika naselja Baratova upućeno je Opštini Srebrenica, komunalnoj policiji samo sa jednim zahtjevom, da sklone napuštene pse sa ulice koji se pojavljuju u ovom naselju od autobuske stanice do benzinske pumpe.

Kao razlog stanari ovog naselja navode brigu da bi psi mogli napasti djecu i povrijediti ih zbog čega od nadležnih traže da hitno reaguju.

Prije nekoliko dana napušteni pas, pitbul načinio je veliku materijalnu štetu na automobilu Miroslava Kočevića kojem je izgrizao oba prednja blatobrana kao i dio oko registracijske tablice.

Iako su odbornici Skupštine opštine Srebrenica još u oktobru prošle godine dali saglasnost za izgradnju azila, ili kako su definisali prihvatilišta za pse kao higijeničarsku službu pri Komunalnom preduzeća “Polet” ta odluka do danas nije sprovedena.

Tada je rečeno da će se u naselju Baratova, na ulazu u Srebrenicu, izgraditi pet boksova u sklopu prostora KP „Polet“ gdje će se hvatati i sklanjati psi, kapaciteta do pet pasa, držati mjesec dana, i ukoliko ne pronađu udomitelja biće eutanazirani, shodno zakonu.

Od te odluke do danas nekoliko puta je reagovalo preduzeće sa kojim opština ima ugovor o hvatanju i odvoženju pasa, a zabilježeno je i nekoliko napada pasa na ljude.

Srebrenica je oko dvije godine imala azil za zbrinjavanje pasa koji je radio nakon čega je rasformiran, a psi pušteni na ulicu što je rezultat rada „brižnih“ udruženja za zaštitu životinja koja su registrovana u ovom gradu.

You must be logged in to post a comment Login