Šta očekuje horoskopske znake u oktobru

U oktobar ulazimo sa Suncem i Marsom u znaku Vage – pa je sektor dogovora, saradnji, braka, poslovnih i emotivnih relacija – mjesto naših najvećih uspjeha, ali i mjesto naših najvećih borbi.

Tu ćemo ulagati jedan veliki dio energije, ali će to biti i sektori u kojima smo najosjetljiviji i u kojima ćemo umijeti najimpulsivnije da dijelamo.

Reklo bi se da oktobar koji je ispred nas nije ni malo lagan mjesec. No, ni oni koji su iza nas nisu baš bili blistavi, zar ne? Ostaje nam samo da sa strpljenjem koračamo kroz oktobar – jer on će to naše strpljenje itekako testirati.

Sretno vam putovanje kroz ovaj mjesec!

OVAN

Ljubav

Dosta nervozan mjesec za parove, pogotovo za one kod kojih već neko vrijeme postoje nemiri i bilo prikrivena, bilo otvorena tenzija. Nemire mogu donositi i neriješena pitanja iz prošlosti, ali i sumnje, kao i obostrana impulsivnost i pojačana potreba za kritikovanjem – i oko ozbiljnijih situacija, ali i oko potpuno nevažnih, glupih sitnica. U svakom slučaju – ukoliko vam je želja da sa partnerom prođete što mirnije i opuštenije kroz ovaj mjesec (a biće odnosa u kojima se mogu napraviti dosta ozbiljni „rezovi“), bilo bi dobro da oboje budete strpljiviji i imate više razumijevanja. S druge strane gledano – u drugoj i trećoj dekadi oktobra biće parova koji će se odlučiti za zajednički život, brak. Slobodni – sam početak mjeseca, a onda i drugi dio oktobra donose povoljne prilike za ulazak u stabilnu emotivnu priču.

Posao

Budite oprezniji po pitanjima finansija, jer je ovaj sektor dosta nestabilan i sa velikim oscilacijama tokom cijelog mjeseca. Stabilizacija ili jačanje priliva su itekako mogući, ali postoji i veći odliv novca kroz troškove, a potrebno je i da dobro preispitate sva potencijalna ulaganja. Poslovno – prostor za ekspanziju postoji, ali to neće ići brzinom koju očekujete. Kolegijalni odnosi, ali i komunikacija sa saradnicima i nadređenima može vam povrijemeno zadavati glavobolju. Ne donosite impulsivne odluke, više taktizirajte.

Zdravlje

Nešto slabiji imunitet tokom ovog perioda. Osjetljivost na sezonske viruse, ali mogućnost i bakterijskih infekcija urinarnog trakta.

BIK

Ljubav

Od kvaliteta vaše veze zavisiće I da li ćete sa manje ili više napora proći kroz oktobar. Ulazak vaše vladarke u znak Djevice vam odgovara, osjećanja koja su bila naglašeno dramatična i uzavrela tokom ljetnjih mjeseci će sada biti staloženija i mirnija a vi ćete realnije gledati na odnos sa voljenom osobom. S druge strane, prelazak Marsa u polje partnerstava može donijeti turbulentniju energiju – sa kojom će se oni odnosi koji su na klimavim nogama teško izboriti. Tako da ćemo tokom oktobra imati odnose koji će funkcionisati kvalitetno i pored povrijemenih neslaganja sa partnerom….imaćemo one odnose u kojima će postojati inicijativa da se veza podigne na viši nivo….ali ćemo imati i one emotivne relacije koje će biti na većim „ispitima“ i u kojima posljednja dekada oktobra može donijeti veću problematiku. Slobodni – prva polovina mjeseca može donijeti usamljenost, pa i potrebu da se vratite u prošlost. Druga polovina oktobra je neuporedivo bolja i može aktivirati dosta ozbiljne emotivne priče.

Posao

Pomračenje Sunca i mlad Mjesec u vašem poslovnom sektoru, ali i pomračenje Mjeseca u vašem znaku najavljuju period intenzivnijih poslovnih promjena koji će trajati sve do proleća naredne godine. Poslovna tematika će svakako donijeti otežanja i napetiju energiju sa saradnicima – ali ćete se vi lakše boriti nego tokom ljetnjeg perioda. Racionalnije i praktičnije ćete gledati na sve situacije i mnogi Bikovi baš tokom oktobra mogu donijeti konačnu odluku da iskorače iz postojećih poslovnih saradnji.

Zdravlje

Manja zdravstvena problematika sa kojom ćete brzo izlaziti na kraj. Osjetljiv je stomačni dio, a moguće su i tegobe vezane za prehlade i viroze.

BLIZANCI

Ljubav

Solidne ljubavne prilike za one koji su slobodni. Naročito je po ovim pitanjima intenzivna prva polovina oktobra. Bilo da razmišljate o obnovi nekog odnosa, imate želju da se javite bivšoj simpatiji ili ste otvoreni za nove ljubavi – ovaj period vam daje šansu da se emotivno ostvarite. Doduše, moguće su i obnove tajnih veza – ako je to nešto što zaista želite. Što se tiče zauzetih – kod nekih od vas takođe postoji mogućnost za ulazak u tajnu ljubavnu priču koja bi imala intenzivan tok, ali koja bi vam vjerovatno u drugom dijelu mjeseca donela priličnu glavobolju. Što se tiče „regularnih“ emotivnih veza – ovde situacija i neće biti toliko loša. Da, imaćete periode dobrog i stabilnog funkcionisanja sa partnerom, kao i one u kojima će komunikacija biti kamen spoticanja (naročito u posljednjoj dekadi oktobra).

Posao

Vaš poslovni sektor se aktivira u većoj meri već od ulaska u drugu dekadu mjeseca. Ovo je period koji će pokrenuti mnoge promjene kod vas – neko će krenuti sa realizacijom planova (koji mogu da se vezuju i za privatni posao), neko će pronaći riješenja za situacije u kojima do sada nije bilo pomaka, a neko će biti spreman i za promenu radnog mjesta ili prihvatanje veće odgovornosti kroz posao. Ulaganja i najveći troškovi idu kroz privatni posao i kroz porodicu. Finansijama ćete biti polovično zadovoljni.

Zdravlje

Moguće su prehlade i sklonost infekcijama, što disajnog što urinarnog trakta. Nešto naglašenija nervoza i problemi sa spavanjem, pogotovo u drugom dijelu mjeseca.

RAK

Ljubav

Mjesec u kojem se Rakovi mogu odlučiti za ozbiljnije korake u svojim partnerstvima – bilo da je to zajednički život, ulazak u brak, „rad“ na dobijanju djeteta ili ulaganje u zajedničku nekretninu. U svakom slučaju, ova jesen vam otvara veće promjene i potencira na važnim odlukama. Do polovine mjeseca budite i partner i vi nešto tolerantniji jedno prema drugom, jer ćete češće biti nervozni i nesporazuma u komunikaciji može biti. Takođe, sam kraj oktobra donosi nešto povišenu energiju i sklonost ka tvrdoglavosti. Obostranoj. Slobodni Rakovi – Venera koja ulazi u vaše polje kretanja, komunikacije, aktivnosti, putovanja – kao i Mars koji ulazi u vaše polje ljubavi i zabave – dobri su preduslovi da od ulaska u drugu dekadu mjeseca pred vama bude više emotivnih prilika. Novih, ne vraćajte se unazad.

Posao

Ulaganje u privatni posao ili u dom i članove porodice je vrlo naglašeno tokom oktobra – rasporedite prilive na pravi način i nemojte se previše zalijetati, pogotovo u prvoj dekadi mjeseca. Što se poslovnog dijela tiče – nervoza će biti neminovna, ali to neće uticati na vaše rezultate. Dobar vam je period za pregovore, za podršku, za nove saradnje i dogovore – pogotovo od drugog djela oktobra. Djelovaće kao da idete malim koracima napred – ali prave rezultate truda tokom oktobra ćete vidjeti na proljeće.

Zdravlje

Oscilacije zdravlja – biće vam nešto osjetljiviji stomačni dio, a postojaće i jača sklonost ka prehladama i virusnim infekcijama, kao i infekcijama urinarnog trakta.

LAV

Ljubav

Tokom ljeta su bile prisutne veće oscilacije u vašim emotivnim relacijama – tokom oktobra je momenat da stvari odu u jednom ili u drugom pravcu – ka stabilizaciji i možda većim pozitivnim promjenama u odnosu – ili pak ka značajnijem odvajanju, možda i potpunom presjeku. Ukoliko se u većoj mjeri razmimoilaze načini na koje gledate na vašu vezu i ukoliko se ne slažete po bitnim pitanjima i ne možete napraviti kompromis – malo je verovatno da ćete opstati kao par. U svakom slučaju – za zauzete je ovo mjesec značajnih koraka i odluka – nekoga da spoje, nekoga da razdvoje. Slobodni Lavovi – iako se kod nekih od vas prošlost još uvijek provlači i ne pušta u potpunosti – ipak je do otprilike polovine mjeseca povoljan period da otpočnete nešto novo. Dobar je trenutak za zabavu i opuštanje sa prijateljima.

Posao

Neki pomaci na finansijskom planu će se napraviti tokom oktobra. Druga polovina mjeseca je bolja za prilive i oni će biti ujednačeniji i stabilniji. Ne znam šta da vam kažem po pitanjima troškova, jer veće odlive novca nećete moći da izbjegnete, naročito one koji se vezuju za dom, članove porodice ili privatni posao. Što se poslovnog sektora tiče – radićete i očekivati mnogo bolje rezultate nego što će oni biti. Nije problem u vama i u vašem načinu rada, već okolnosti trenutno i nisu baš na vašoj strani i usporavaće vas.

Zdravlje

Manji problemi sa stomakom i respiratornim sistemom. Energija vam nije sjajna i potrebno je više pažnje posvetiti dizanju imuniteta – kroz odmor, pravilnu ishranu.

DJEVICA

Ljubav

Ukoliko partner i vi ne dijelite iste vrednosti, ukoliko niste spremni na kompromis i davanje povjerenja jedno drugom – vaš odnos tokom oktobra može biti u problemu, a najnaglašeniji momenti za tako nešto su tokom druge dekade i pred sam kraj mjeseca. Za sve ostale – ovo je period u kojem će biti manjih nesporazuma i trzavica sa voljenom osobom, ali će se one prevazilaziti, najpre iz razloga što oboje želite mir i stabilnost. Neki parovi se u ovom periodu mogu odlučiti i za značajnije pomake u svom odnosu – najpre za početak zajedničkog života. Slobodne Djevice – iako Venera u prvoj dekadi mjeseca ulazi u vaš znak – ipak će prva polovina oktobra biti pa….šarena što se ljubavnih dešavanja tiče. A tada se ne treba ni zalijetati u neku vezu (ili u obnovu veze). Drugi dio mjeseca vam je povoljan i dobar za ljubav.

Posao

Budite oprezniji po pitanjima finansija, posebno u prvoj dekadi mjeseca jer će vam se novac lako izvlačiti iz ruku, a i prilivi neće biti najstabilniji. Ostatak mjeseca je povoljan za zaradu i za finansijsku stabilizaciju, pa i napredovanje. Što se poslovnog sektora tiče – bićete u vrlo radnom i vrijednom fazonu tokom cijelog oktobra. Može biti manjih nesporazuma ili zategnutih situacija sa saradnicima do polovine mjeseca, ali je to više nego rješivo. Ulazite u fazu ozbiljnijih poslovnih pomaka u drugom dijelu oktobra.

Zdravlje

Prehlade, virusne i bakteriološke infekcije – naročito tokom druge i treće dekade mjeseca. Budite oprezniji u saobraćaju krajem oktobra.


VAGA

Ljubav

Pomračenje Sunca i mlad Mjesec u vašem znaku polovinom oktobra imaju različitu simboliku za Vage koje su u emotivnim partnerstvima. Nekima od vas će ova dešavanja donijeti ulazak u tajnu vezu, nekima će donijeti veća preispitivanja u odnosu pa čak i mogućnost odvajanja, dok će neki parovi shvatiti da su spremni za ozbiljnije korake i krenuti ka tome. U svakom slučaju – stabilan put za odnos sa partnerom se otvara samo ukoliko budete oboje imali potrebu i volju da promijenite nešto u svojim pristupima i da se više prilagodite jedno drugom. Očekivanja i želje su jedno, realnost je nešto drugo. Slobodne Vage – nije vam baš ovo mjesec za ljubav – ako se i pokrene nešto, staro ili novo – opet to neće biti po vašem ukusu i mjerilima. Čekajte novembar i ne zaljubljujte se na prečac – može se dogoditi da se brzo pokajete.

Posao

Okreni, obrni – ovo je mjesec u kojem ćete rmbati. Vladarka vam se nalazi iza leđa u znaku u kojem nema dobar položaj – pa kako god da se odvijaju poslovne situacije, vi ćete imati osećaj da niste cijenjeni i vrednovani u dovoljnoj meri. Da vas cimaju i koriste kao radnu snagu, a da po pitanjima finansija baš i nisu spremni da se „pokažu“. Posebno je period do polovine mjeseca naporan i izazovan za vas i možete biti pritisnuti teretom obaveza. Uporno „gurajte“ – prave rezultate i boljitak ćete videti od novembra.

Zdravlje

Zdravstvena situacija nije sjajna – aktuelne su i prehlade i viroze i stomačne tegobe – jačajte imunitet i trudite se da date sebi dovoljno prostora za odmor.

ŠKORPIJA

Ljubav

Mars ulazi u vaš znak početkom druge dekade oktobra, a u drugom dijelu mjeseca će mu se pridružiti i Merkur i Sunce. Obzirom da nas krajem mjeseca čeka pomračenje Mjeseca u partnerskom polju – eto perioda velikih promjena u vašim emotivnim relacijama. E sad – kakve će to promjene biti zavisiće i od same suštine vašeg odnosa, ali i od vas dvoje lično. Ako vas dvoje ne budete spremni da mijenjate ono što je nestabilno ili loše u vašem odnosu – može doći do ozbiljnijih problema, pa čak i odvajanja. Oboje biste trebali da izbjegavate tvrdoglavost, posesivnost i zahtijevnost – i da veći fokus stavite na bliskost, emociju, strast i razumevanje. Slobodne Škorpije – ljubavnih prilika će itekako biti, posebno u drugom dijelu oktobra. Šta više – ovaj period može označiti početak vrlo ozbiljnih i trajnih emotivnih veza.

Posao

Pomračenje Sunca u znaku Vage aktiviraće poslovne promjene kod vas – one će krenuti sporo da se razvijaju i otprilike ćete njihov pun kapacitet vidjeti do proljeća slijedeće godine. Poslovni presjeci su sada mogući – nemojte vi biti inicijator (pogotovo kroz donošenje ishitrenih i naglih odluka), ali ako se dogode ne vašom krivicom – za vas će se otvoriti nove poslovne trase. Suštinski – oktobar vam jeste zahtijevan u poslovnom smislu, ali će vaša upornost i istrajnost rušiti sve prepreke. Finansije – prilično dobro.

Zdravlje

Dobra snaga i energija, pogotovo od ulaska u drugu dekadu mjeseca. Ipak, moguće su povrede ali i virusne infekcije.

STRELAC

Ljubav

Slobodni će veći dio oktobra moći da uživaju – da li ćete da se družite, putujete, izlazite ili ćete da flertujete – na vama je. Neke emotivne priče i pričice se mogu pokrenuti, ali mnogo ovo više miriše na prolaznost i avanturu nego što ima naznaka da je početak ozbiljnih i trajnih ljubavnih odnosa. No, tek će novembar „odlučiti“ da li je to to…ili vas čeka nešto novo – ovog puta, mnogo ozbiljnije. Što se tiče zauzetih – više ćete vrijemena imati jedno za drugo u prvoj polovini mjeseca, a i komunikacija će vam biti prilično dobra, pa ovaj period iskoristite da više uživate i opustite se. Jer, drugi dio oktobra „steže“ i partnera i vas i donosi vam pregršt obaveza, pa samim tim i manjak vremena jedno za drugo – i naravno, pojačanu nervozu. Može biti povremenih trzavica, pogotovo u posljednjoj nedjelji mjeseca.

Posao

Prva polovina oktobra je povoljnija – iako nećete možda baš uvijek biti u kompletnom radnom fazonu – situacije će se nekako uvijek namestiti u vašu korist. Bilo kroz podršku od drugih osoba, bilo kroz dašak srećnih okolnosti. Čak ni prepreke koje se budu pojavljivale – neće biti nerešive. Druga polovina oktobra već nije toliko jednostavna – vi jeste fokusiraniji na posao, ali je obaveza previše i povrijemeno nećete biti u mogućnosti da ono što vam je dato završite na vrijeme. Posebna nervoza pred kraj mjeseca.

Zdravlje

Pokušajte da imate redovnost i dobre navike po pitanju ishrane, odmora. Imunitet vam nije sjajan, pa drugi dio mjeseca može donijeti zdravstvene tegobe.

JARAC

Ljubav

Partner će nekako preuzeti glavnu ulogu tokom oktobra, što vama može povrijemeno zasmetati, ali ćete jednim dijelom ipak uživati u tome. Vi ćete se više fokusirati na poslovni segment i na obaveze – a voljenoj osobi prepustiti da vam organizuje život i dešavanja. Komunikacija vam uglavnom neće biti loša – biće tu nekih sitnih bagova tokom druge dekade oktobra i malo pred kraj mjeseca – ali ništa nerješivo uz malo volje i kompromisa. U tim periodima pustite voljenu osobu da „istera svoje“ , a vi se prilagodite. Što se tiče slobodnih Jarčeva – mnogo komunikacije sa suprotnim polom, u kojoj će uglavnom inicijatori biti potencijalni „udvarači“. Takođe, znatno više izlazaka i druženja, kao da ćete u ovom periodu baš željeti da se opustite i uživate. Neko iz prošlosti će vas „čačnuti“, ali ako ste za nešto novo – onda je za vas drugi dio mjeseca vrlo, vrlo solidan i povoljan.

Posao

Pred vama nije loš poslovni mjesec. Na kratko vas mogu saradnici ili nadređeni isprovocirati tokom druge dekade oktobra – ali ćete se brzo vratiti u ravnotežu i umijeti da pronađete pravi model funkcionisanja i riješenja. Generalno gledano – vi ćete biti dosta stabilni, povlačiti dobre poteze i komunikacija, pregovori i dogovori će vam biti jača strana. Iako je druga dekada oktobra pomalo tenzična – ona vam daje priliku i da izbijete u prvi plan ili dobijete unapređenje. Finansijski segment će biti dosta solidan.

Zdravlje

Osjetljivost respiratornog sistema i sklonost ka virusnim infekcijama. Moguće je aktiviranje hroničnih tegoba kod starijih pripadnika znaka.

VODOLIJA

Ljubav

Da će baš biti sjajno – pa i neće. Iako će između partnera i vas postojati spona koja će vas držati – postojaće pregršt okolnosti i iz njegovog i iz vašeg porodičnog i poslovnog segmenta koje će vas ometati i donositi vam nervozu. To ne znači da ćete ovog mjeseca proći u potpunosti bez uživanja i lijepih trenutaka – naravno da će biti i njih, ali će vam mnogo više energije odvlačiti sve ostalo. I partner i vi ste u ozbiljnom i turbulentnom životnom periodu i naravno da to mora uticati na kvalitet vaše veze. Bitno je da niste ugroženi kao par, a svi problemi će se riješiti – zajedničkim snagama i uz međusobnu podršku. Slobodne Vodolije – najviše emotivnih prilika može doći preko poslovnog segmenta, pa čak i obnove nekih kontakata i priča. No, mjesec vam nije jednostavan za ljubav, pa ne brzajte.

Posao

Finansije pokazuju veće oscilacije tokom oktobra. Prilivi i troškovi se samo smjenjuju i malo je vjerovatno da ćete po ovom pitanju moći da se u potpunosti stabilizujete. Od početka druge dekade mjeseca i ulaska Marsa u polje karijere (kasnije mu se pridružuju i Merkur i Sunce) – vi ćete krenuti u ozbiljno čišćenje i sređivanje ovog sektora, a probudiće se i vaša potreba za dokazivanjem. Sve svoje snage ćete ulagati u posao, što neće ostati bez rezultata. Puno posla i obaveza, ali zaista – i puno stresa.

Zdravlje

Zdravlje nije najstabilnija stavka, pogotovo što ćete se dosta energetski trošiti. Jačajte imunitet kroz pravilnu ishranu, odmor i pokušajte da se što više resetujete u prirodi.

RIBE

Ljubav

Tokom prve dekade mjeseca baš i ne cvetaju ruže u vašim emotivnim relacijama. Malo je vremena, malo je zajedničkih trenutaka i partner je sa pravom nezadovoljan i smatra da vas dobija „na kašičicu“. Ovo se sve može popraviti od ulaska u drugu dekadu oktobra pa sve do pred kraj mjeseca – pogotovo što je to period kada ćete voljena osoba i vi češće biti u pokretu, aktivni – a i vaša komunikacija će krenuti uzlaznom linijom. Sam kraj oktobra može ponovo „zatalasati“ vaš odnos – ali samo ako izaberete da oboje budete isključivi i nespremni za kompromis po nekim pitanjima koja su vam oboma bitna. Slobodne Ribe – u prvih desetak dana mjeseca izbjegavajte da se zalijećete u emotivne priče (bilo nove, bilo stare), brzo vam dolazi neuporedivo povoljniji period koji startuje već od ulaska u drugu dekadu.

Posao

Okupiranost poslom i obavezama koje kao da nemaju kraja trajaće tokom prve dekade mjeseca. Iako ćete sve uspješno privesti kraju, ovo vas može i mentalno i fizički iscrpeti. Ubiranje plodova i jednostavnije funkcionisanje kreće od ulaska u drugu dekadu oktobra i do kraja mjeseca ste u poslovnom usponu. Dobri dogovori, novi planovi koje možete prilično brzo realizovati. U izuzetno ste jakom poslovnom periodu i bićete zadovoljni rezultatima. Finansije kreću uzlaznom linijom i to znatnije.

Zdravlje

Prva polovina mjeseca vam donosi značajniji odliv energije i trošenje, pa je zdravstveni sistem oslabljen. Drugi dio oktobra je povoljan po vas, piše Prva.rs.

You must be logged in to post a comment Login