Šta način na koji jedete govori o vašoj ličnosti

Džulijet Bogosijan, stručnjak za navike u ishrani iz Los Anđelesa, tvrdi da je moguće naučiti mnogo o nečijoj ličnosti samo na osnovu toga kako jede.

“Navike vezane za hranu otkrivaju mnogo toga o ličnosti i ponašanju pojedinca”, kaže ona. “Potrebno je samo pratiti ‘konstantne’ ili ‘tipične’ navike vezane za ishranu, kao i rituale.”

Evo šta stručnjaci mogu da zaključe o vama na osnovu toga kako jedete:

Osoba koja sporo jede

Osoba koja ostaje za stolom i kad su svi ostali završili svoj obrok, obično su ljudi koji vole da drže stvari pod kontrolom i znaju da cijene život. Ipak, neke osobe sporo jedu zato što su letargične i tužne, budući da naše raspoloženje utiče na način na koji jedemo.

Osobe koje brzo jedu

Osoba koja “počisti” tanjir i to prije nego što su ostali za stolom stigli i do polovine obroka obično je ambiciozna, orijentisana ka postizanju ciljeva i otvorena za nova iskustva. Takođe, moguće je da je nestrpljiva.

Avanturista

Avanturiste uvijek traže novu gastronomsku avanturu. Ove osobe kada je riječ o hrani, a vjerovatno i drugim oblastima života, vole uzbuđenja i rizike.

Takve osobe su otvorene za nova iskustva i spremne da izađu i izvan zone komfora, kako bi doživjele nešto drugačije.

Probirljivci

Probirljivci nikad nisu prevazišli ukus iz detinjstva i obično ne pristaju da probaju bilo šta novo. Velike su šanse da se tako ponašaju i u drugim aspektima života. Osobe čija je fobija prema novim ukusima najizraženija mogu imati čak i znake anksioznosti i neurotičnosti.

Izolacionisti

Izolacionisti tanjiru pristupaju metodično i jedu prvo samo jedan sastojak, prije nego što pređu na druge.

To su osobe koje vode računa o detaljima i o svemu promišljaju. Oprezni su i vrlo predani.

Foto: Flickr/Doug Wheller Izvor: B92.net

You must be logged in to post a comment Login