SŠC Srebrenica u posjeti Bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu i gradskoj upravi

Učenici i kolektiv Srednjoškolskog centra Srebrenica danas je posjetio Bolnicu Srbija u Istočnom Sarajevu, a prijem je upriličio i gradonačelnik ovog grada.

Učenici trećeg i četvrtog razreda medicinske škole, medicinski tehničari SŠC Srebrenica imali su priliku da obiđu i upoznaju se sa najvećom medicinskom ustanovom u ovom dijelu Republike Srpske.

Direktorica SŠC Srebrenica, Sanja Močević istakla je da im je velika čast i zadovoljstvo zbog posjete Bolnici Srbija.

“Zahvaljujem se prije svega direktoru bolnice Nebojši Šešliji, ali i ostalom osoblju, koji su nas jako lijepo ugostili i pokazali kako to izgleda jedna bolnica koja treba da bude primjer svim bolnicama u Republici Srpskoj”, rekla je Močevićeva.

Direktor Bolnice Srbija Nebojša Šešlija izrazio je zahvalnost direktorici ovog srednjoškolskog centra, Sanji Močević na odluci da učenici ove škole dođu u posjetu i obiđu našu bolnicu.

On je napomenuo je da su zahvaljući Vladi Republike Srpske dobili savremen objekat koji je ponos čitave regije, a posjeta učenika iz Srebrenice je još jedan od dokaza da su to prepoznali i stanovnici čitave Republike Srpske.

“Naša vrata su otvorena za sve mlade ljude, učenike, studente, da dođu i posjete našu ustanovu i uvjere se u uslove sa kojima raspolažemo i nadamo se da će neki od njih u budućem periodu naći svoje zaposlenje u Bolnici Srbija”, naglasio je Šešlija.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić ugostio je srebreničke učenike i tom prilikom predstavio im ovaj grad i poručio da bi, bez obzira na skoriju prošlost koja opterećuje tu opštinu, trebalo da grade dobre odnose svojim sugrađanima i komšijama, te da njeguju iskrenost i ljudskost.

„Bilo bi dobro da, nakon što završite školovanje, ostanete da živite u svojoj sredini, odnosno, na ovim prostorima, te da, osim formalnog obrazovanja, steknete i intelektualnu širinu koja će vam omogućiti da prihvatite svijet oko sebe, da cijenite ljude koji vas okružuju, ali i sve druge i drugačije“, rekao je Ćosić.

On je naglasio da postoje velike migracije stanovnika u svim sredinama, posebno u manjim zbog čega je potrebno kreirati ambijent za kvalitetan život i u takvim sredinama. Takođe je reka ovaj grad bilježi pozitivan migracioni saldo i predstavlja poželjnu sredinu za život.

You must be logged in to post a comment Login