SŠC Srebrenica obilježava značajne međunarodne datume nizom aktivnosti

U prethodnom periodu Srednjoškolski centar Srebrenica obilježio je dva značajna dana, Svjetski dan srednjoškolaca i Svjetski dan djeteta.

Ovi datumi obilježeni su nizom aktivnosti u kojima su učestvovali članovi više sekcija i Savjeta učenika ove škole.

“Savjet je organizovao aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta. Naime, Unicef sprovodi kampanju pod nazivom ‘Obojimo svijet u plavo’, kojoj smo se i mi priključili. Cilj ove kampanje jeste poštovanje prava djeteta, konkretno, prava na ravnopravnost i na inkluziju. Učenici i profesori su se trudili da obuku nešto plavo, članovi Savjeta učenika su na plavim balonima istakli poruke o dječijim pravima. Kasnije su, zajedno sa drugim učenicima, te balone, napunjene helijumom, pustili”, kaže profesorica Svetlana Živak, koordinator Savjeta učenika.

Ona dodja da je Savjet učenika kao i prethodnih godina obilježio Dan srednjoškolaca u okviru kojeg je organizovana izložba proizvoda pekarske sekcije koja je humanitarnog karaktera.

Prihod od ove izložbe biće namjenjen našoj narednoj akciji “Jedno dijete, jedan slatkiš” kojim će se obaviti kupovina novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

Članovi pekarske sekcije izložili su svoje proizvode koje su učenici i profesori naše škole mogli da probaju.

,,Naši učenici su za današnji dan pripremili krofne i vafle, koje su učenici, profesori i gosti mogli da probaju u holu škole. Naravno, svi su mogli i da ostave neki dobrovoljni prilog, za akcije koje u narednom periodu planira naš Savjet učenika“, rekla je profesorica Tamara Mutabdžija.

Savjet učenika SŠC Srebrenica će do kraja godine organizovati još dvije važne humanitarne akcije.

“Pored akcije ‘Jedno dijete, jedan slatkiš’, u narednom periodu planiramo još jednu našu tradicionalnu akciju, a to je akcija prikupljanje novca za pomoć djeci sa Kosova i Metohije”, najavila je Marija Cvjetinović, predsjednica Savjeta učenika.

Direkotrica Srednjoškolskog centra Srebrenica Sanja Močević kaže da će škola nastojati da pomogne akcije učenika i profesora iz ove škole.

You must be logged in to post a comment Login