Srednjoškolci sakupili slatkiše vrijedne više od 30.000 KM

Mreža Savjeta učenika bijeljinske regije je i ove godine uspješno realizovala akciju “Jedan slatkiš, jedno dijete”.

Skupljeni su slatkiši u vrijednosti od 30.850KM i podijeljeni su socijalno ugroženim porodicama, a određen broj je poslat djeci na Kosovo i Metohiju.

Akcija je trajala mjesec dana koju su pomogle mnoge institucije, organizacije, kao i pojedinci. Na razne načine prikupljao se novac. Održane su razne predstave, pravili se i prodavali kolači.

Ovom akcijom se podstiču srednjoškolci da čine dobra djela, a mi smo to uspjeli. 

“1.935 izmamljenih osmijeha širom regije je zaista nešto na šta treba biti ponosan. Iskreno, meni najdraža aktivnost Savjeta učenika i jeste ova, jer koliko mi učinimo toj djeci, toliko i oni nama. Kada pogledate sve te dječije, iskrene osmijehe vidite da se sav trud isplati jer ste upravo vi oni koji su doprninijeli toj sreći“, kaže Ivana Radovanović, predsjednica bijeljinske regije. 

“Kako cijela regija, tako i moja škola već dugi niz godina učestvuje u humanitarnoj akciji ‘Jedan slatkiš, jedno dijete’. Ponosna sam na sve nas jer smo uradli nešto veliko i ostavili trag na nečijim licima.  Ovom akcijom se svi mi solidarišemo sa ljudima kojima je potrebna pomoć, jer i na samu pomisao o svemu tome osjetimo kakav je  njihov život.  U ovoj godini nas čekaju još mnoge aktivnosti, za koje se nadam da će biti znatno uspješne, kao i ove dosadašnje, a obzirom na trud koji ulažemo to ne bi trebalo biti teško” kaže Marija Cvjetinović iz Srebrenice.

You must be logged in to post a comment Login