Srednjoškolci priredili izložbu fotografija

Autor: S. Salimović

Srednjoškolci, članovi Nansen foruma mladih iz Srebrenice priredili su danas foto izložbu “Srebrenica iz mog ugla” u holu Kulturnog centra. Svojim sugrađanima predstavili su se sa stotinjak fotografija, od kojih je većina, može se reći, dostigla nivo umjetničkih fotografija.

„Nedavno smo mi iz Koordinacionog odbora Nansen dijalog centra Sarajevo i Dijalog centra Srebrenica Bratunac uradili mini projeka kroz koji smo obučili učenike da snimaju fotografiju i prirede izložbu najboljih radova na temu “Srebrenica iz mog ugla”. Sad kad pogledam izložbu, vidim da su učenici baš bili angažovani na snimanju fragmenata i detalja poput cvijetnih aranžmana, lijepo uređenih dvorišta, izloga, odnosno grada iz nekog posebnog ugla“, rekla je profesorica Svetlana Tomić.

izložba fotografija srednjoškolaca 02

Učenici su zadovoljni što su bili u prilici da učestvuju u jednom ovakvom projektu.

„Bilo je lijepo snimati Srebrenicu iz nekog posebnog ugla. Nastojali smo da ljudima pokažemo da sitni detalji koji su na našim fotografijama, izgledaju mnogo ljepše kad se gleda kroz objektiv foto aparata“, kaže učenica Danijela Tanasić.

Dejana Kolunija pohvalila je projakt Nansen dijalog mladih koji je učenicima pomogao da steknu osnove rada na profesionalnom foto aparatu i da iskažu svoj umjetnički talenat kroz snimanje nekih neobičnih, ali zanimljivih detalja.

You must be logged in to post a comment Login