Srebrenicu posjetio ambasador Austrije u BiH

Danas je u Srebrenici boravio novi ambasador Austrije u BiH, Martin Pammer. Amabasador se sastao sa predstavnicima Opštine Srebrenice i razgovarao o daljoj saradnji ambasade Austrije i naše Opštine.

“Pričali smo više o pomirenju i projektima u budućnosti, kakva je situacija za mlade, gdje i kako se vidi razvoj privrede. Šta je korisno, šta je manje korisno za razvoj ekonomije i mi smo zaključili da je jako važno, ne samo za Srebrenicu nego za cijelu Bosnu i Hercegovinu da opština, kao jedinica dobije više nadležnosti i da može bolje voditi samoupravu,” rekao je ambasador Austrije u BiH, Martin Pammer prenosi Radio glas Drine (RGD) studio Srebrenica.

Kada se pomene ime Srebrenica obično se misli na prošlost i loše stvari koje su se dešavale, rekao je amabsador Austrije u BiH. Ambasador Austrije u BiH došao je u Srebrenicu kako bi se razgovralo o budućnosti jer je ta karika nephodna u daljem razvoju Srebrenice.

“Ovo je novi amabasador Austrije u BiH i ovo je njegov prvi put, ovdje u Srebrenici. Razgovarali smo generalno o situaciji u Srebrenici sa osvrtom na populaciju mladih jer je ambasadora to posebno zanimalo.” rekao je načelnik Opštine Srebrenica, Ćamil Duraković prenosi RGD studio Srebrenica.

Na sastanku je dogovoreno da će se u kultuno-sportskoj manifestaciji “Dani Srebrenice” 2014. definisati manifestacija, aktivnost koju će Ambasada Austrije organizaovati.

 

You must be logged in to post a comment Login