Srebrenički proizvodi naćiće se na “Bosanskoj tržnici”

Danas je u Srebrenici održan sastanak predstavnika Opštine Novi Grad Sarajevo i predstavnika Opštine Srebrenica na kojem je dogovoreno plasiranja proizvoda iz Srebrenice na teritoriji opštine Novi Grad Sarajevo. Srebrenički proizvodi naćiće se 1. avgusta na tezgama “Bosanske tržnici” u Sarajevu.

“Mi smo s općinom Srebrenica potpisali Memorandum o saradnji koji podrazumijeva niz projekata iz različitih oblasti. Općina Novi Grad Sarajevo je pokrenula projekat “Bosanske tržnice” gdje će okupiti autetične proizvođače bosanske sorte voća, povrća i prerađevina gdje ćemo imati u jednom prostoru devet zadruga iz povratničkih mjesta s ciljem da povratnici u našoj Općini plasiraju svoje proizvode,” izjavio je Džemaludin Kahrović Odsjek za privredu Opštine Novi Grad Sarajevo, prenosi Agencija FENA.

Ovo je odlična prilika za srebreničke preduzetnike da svoje proizvode plasiraju na sarajevsko tržište. Opština Novi Grad Sarajevo obezbijedila je jedan štand na “Bosanskoj tržnici” za srebreničke proizvode.

You must be logged in to post a comment Login