Srebrenički osnovci učili o ponašanju u saobraćaju

U Srebrenici je danas održana obuka osnovaca o pravilu ponašanja u saobraćaju na improvizovanom poligonu koji je postavljen ispred osnovne škole u Srebrenici.

Učenici iz srebreničkih osnovnih škola imali su danas priliku da testiraju svoje znanje i nauče više o ponašanju u saobraćaju na edukativnoj predstavi kao i poligonu koji simulira stvaran saobraćaj, učešće pješaka i biciklista.

“Ova akcija je važna za nas jer su djeca pokazala svoje znanje koje stiču u školama što pokazuje koliko su naši učitelji radili sa djecom”, kaže Dragi Jovanović, direktor “Prve osnovne škole” Srebrenica.

Auto-moto savez Republike Srpske zajedno sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske nastavlja i u mjesecu oktobru provođenje preventivno-edukativne aktivnosti pod nazivom „Pažljivo na putu do škole!“.

“Od 2007. godine Vlada RS uložila je oko 60 miliona maraka u obnovu i rekonstrukciju puteva u opštinama Srebrenica i Bratunac. Takođe, uložiće se još 5 miliona KM u rekonstrukciju puta Bratunac-Drinjača-Skelani”, rekao je Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza u Republici Srpskoj.

Ministar Trninić rekao da će putni pravac Srebrenica-Zeleni Jadar biti završen kako je to ranije planirano iako su bila određena kašnjanje na rekonstrukciji ove dionice puta.

Cilj akcije je povećanje nivoa bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju i upoznavanje mališana sa pravilima i propisima u saobraćaju.

You must be logged in to post a comment Login