Srebreničke gimnazijalke osvojile literarne republičke nagrade

Gimnazijalke Tajana Marković i Katarina Trišić, maturantkinje Srednjoškolskog centra Srebrenica, osvojile su prvo i treće mjesto na literarnom konkursu “Zašto je (meni) kultura važna”.

Srebreničke gimnazijalke našle su se među 250 literarnih radova srednjoškolaca iz Republike Srpske na konkursu Prosvjetno-pedagoškog zavoda Republike Srpske koji je raspisan iz šest oblasti.

Direktor SŠC Srebrenica Momčilo Cvjetinović ističe da su ove nagrade itekako važne za ovu školu.

“Ovo je dokaz da u malim sredinama ima nadarenih i dobrih učenika i potvrda dobrog rada i kvalitetne nastave u ovom kolektivu. To potvrđuje dobar rad profesora i posvećenost učenika, iz ove male i siromašne sredine, učenju, školi i sticanju znanja”, rekao je Cvjetinović.

On kaže da je bivši učenik Dušan Pejić bio jedan od učenika koji je osvojio nekoliko republičkih nagrada i da je to opravdao i u nastavku školavanja gdje studira Srpski jezik i književnost sa prosjekom 10.

Tajana i Katarina već neko vrijeme bave se pisanjem i žele time profesionalno da se bave. Do sada su dobijale razne nagrade, a ovo je samo potvrda da se njihov rad isplatio.

Kao nagradu za svoj uspjeh, putuju 16. aprila u Banjaluku gdje ih očekuju edukativne radionice iz oblasti za koje su se takmičile, a radionice će držati eminentni stručnjaci iz naše zemlje i regiona.

You must be logged in to post a comment Login