Srebrenička piva predstavljena na Drugom Craft Beer Attraction

Prva srebrenička pivara Silvertown brewery sinoć je učestvovala na Drugom Craft Beer Attraction u Pivnici HS, Sarajevo kao najmlađa pivara, a interesovanje ljubitelja piva za ovaj srebrenički brend bilo je ogromno.

Sarajevska pivara organizovala je Drugi Craft Beer Attraction u Sarajevu u Pivnici HS gdje se predstavilo pet bh. craft pivara i to: The Brew Pub, Gelender, Castrum, Semizburg i Silvertown brewery.

Davorni Sekulić vlasnik prve srebreničke pivare Silvertown brewery kaže da je ovo prvi festival piva na kojem učestvuje i da je prezadovoljan kako je sve proteklo.

“Svo pivo koje smo imali prodali smo do 10.00 sati, a tek tad je počela masovnije da dolazi raja. Što je najbitnije za nas, za štand su dolazili stalno isti ljudu jer im se pivo svidjelo, a i drugi pivari, koji su mnogo duže u ovom poslu, su nam pohvalili piva”, ističe Sekulić.

Srebrenička pivara predstavila je svoja tri piva i to “Andrićeva tetka”, “Perkman” i novo pivo “Vidran” koje je premijerno predstavljeno na ovom festivalu piva.

“Kada se sve sumira, odlična reklama za nas, odličan uspjeh budući da nam je prvi put da učestvujemo na nekom festivalu”, istakao je Sekulić i zahvalio se Sarajevkoj pivari na pozivu kao i Opštini Srebrenica na podršci.

Sekulić je ličnim sredstvima, uz kreditno zaduženje, ušao u posao pokretanja pivare, i kako bi podigao proizvodnju potrebna mu je i naša pomoć.

Kako bi pomogli ovaj srebrenički biznisi pogledajte na OVOM LINKU.

Foto: Davorin Sekulić

You must be logged in to post a comment Login