Srebrenička biblioteka predložena za najbolju biblioteku u 2013. godini

Narodna biblioteka Srebrenica prijedlog je biblioteka matičnog područja Zvornik za nagradu “Đorđe Pejanović” u kategoriji za najbolju biblioteku u 2013. godini.

U prostorijama Narodne biblioteke Srebrenica  danas je održan sastanak direktora i sastanak podružnice narodnih biblioteka na matičnom području Zvornik. Sastanku su prisustvovali predstavnici matične biblioteke Zvornik, Narodne biblioteke Bratunac, Milići, Šekovići i Srebrenica.

Kao prijedlog matičnog područja za nagradu „Đorđe Pejanović“ za najbolju biblioteku u 2013. godini, na osnovu sprovedenih aktivnosti i zalaganja na polju promocije biblioteke i knjige, predložena je i izabrana Narodna biblioteka Srebrenica.

Tokom sastanka podružnice izloženi su dosadašnji rezultati rada podružnice, izloženi su aktuelni projekti ali i problemi sa kojima se biblioteke susreću u radu.

Delegati za Skupštinu Društva bibliotekara RS ispred matičnog područja Zvornik imenovani su Slavoljub Mlađenović, direktor biblioteke u Bratuncu i Ivan Lukić, direktor biblioteke iz Šekovića kao i predstavnik biblioteke iz Zvornika. Za predsjednika podružnice je izabran Ivan Lukić, dok je za sekretara podružnice izabrana Violeta Radić, bibliotekar Narodne biblioteke Srebrenica.

Nagrada „Đorđe Pejanović“

Nagradu „Đorđe Pejanović“ Društvo bibliotekara RS dodjeljuje od 2002. godine kao doprinos razvoju bibliotečke djelatnosti i bibliotekarstva  na osnovu postignutih  rezultata u radu. Nagrada se dodjeljuje  u okviru tri kategorije, za najbolju biblioteku, bibliotekara i za najboljeg menažera u bibliotečkoj djelatnosti.

NBS

You must be logged in to post a comment Login