Srebrenička biblioteka ni ove godine neće povećavati cijene usluga

Narodna biblioteka Srebrenica tokom 2015. godina ispunila je sve ciljeve iz godišnjeg plana rada ove ustanove.

Pored redovnih aktivnosti Biblioteka je organizovala niz edukativnih radionica, pozorišne predstave, izložbe, promocije i ostale aktivnosti, navodi se u saopštenju.

Kroz apliciranje i odobravanje projekata opremljeno je Dječije odjeljenje biblioteke.

U posjeti Biblioteci su bili poznati glumci poput Zijaha Sokolovića koji će već na početku 2016. godine održati edukativnu predstavu za djecu u organizaciji biblioteke.

Narodne biblioteka Srebrenica pored 35000 naslova posjeduje i Muzejsku postavku koja se planira znatno obnoviti u narednoj godini a za neke aktivnosti projekti su odobrenu kao što je maketa Osaćanske kuće.

Tokom 2015. knjižni fond obnovljen je sa oko 1000 novih naslova. Biblioteka vas poziva da se učlanite i na taj način podržite rad ove institucije kao već godina nije povećavala cijene svojih usuga.

Godišnja članarina iznosi 10 KM, za učenike sa odličnim uspjehom članarina je 2 KM, penzionere 2 KM dok je za predškolce i učenike prvih i drugih razreda članarina besplatna čime ova institucija promoviše knjigu i obrazovanje.

Tokom 2015. godine u Skelanima i Srebrenici upisano je oko 570 članova. Krajem januara ova institucija će nagraditi najbolje članove biblioteke.

Kolektiv Narodne biblioteke Srebrenica želi vam srećne praznike, navodi se u saopštenju.

You must be logged in to post a comment Login