Srebreničani popravljaju mostove kod očne vode na Guberu

Grupa Srebreničana odlučila se da obnovi dotrajala dva mosta na prilazu prema očnoj vodi na Guberu i očisti potok.

Nedim Mulalić, za Srebreničane poznatiji kao Braco, u Bosni je na godišnjem odmoru i odlučio se da bude jedan od inicijatora za ovu akciju, ali i primjer drugima.

“Prije nekoliko dana došao sam do očne vode i vidio da su mostovi loši, prilaz gotovo nemoguć, a veliki broj stabala je u potoku i pozvao sam svoje prijatelje da zajedno uradimo nešto za Guber”, kaže skromno Braco, i dodaje da bez svih koji su dali doprinos ne bi mnogo uradio.

U akciju se uključio njegov prijatelj Faruk Smajalović sa suprugom Mirelom, Zoran Štrbac, Denis Maksimović i Mitar Milovanović.

Faruk kaže da se vrlo rado odazvao na poziv svog prijatelja koji je i finansirao potreban materijal i pozvao ljude da zajedno nešto urade za ovaj grad.

Braco je već 19 godina u Americi i polako planira svoj povratak u Srebrenicu. Svake godine produžuje svoj odmor i vrši pripreme da penziju provede u svojoj čaršiji. On je poznat kao stravstveni muzičar iz Srebrenici, ali i zbog toga što svoje prijatelje podržava kroz nabavku opreme, ali i motiviše da u Srebrenici ljudi mogu uraditi mnogo toga što može uticati na poboljšavanje života.

You must be logged in to post a comment Login