SrebrenicaBiz: Portal za poslodavce i tražitelje posla

Od februara ove godine sa radom je krenuo internet portal SrebrenicaBiz, na kojem se nezaposlenim osobama iz pet opština: Srebrenica, Bratunac, Milići, Vlasenica i Zvornik nudi mogućnost informisanja o potencijalnim poslodavcima, kao i poslodavcima pristup bazi podataka tražilaca posla koji se nalaze na ovom portalu.

„SrebrenicaBiz je poslovni internet portal koji ima za cilj da poveća transparentnost tržišta rada i koji poslodavcima nudi uvid u biografiju tražilaca posla, zatim pruža uvid u moguće konkurse koji poslodavci objavljuju na različitim internet portalima“, rekao je Marko Milovanović iz Poslovnog savjetovališta Udruženja Prijatelji Srebrenice.

srebrenicabiz

Potencijalni poslodavci na ovom portalu mogu pronaći biografije i druge informacije o tražiteljima posla koji se nalaze u bazi podataka, a pored tekstualnih informacija postoji i mogućnost snimanja video CV-a što je privlačnije za potencijalne poslodavce.

Pored biografskih podataka i informacijama o konkursima, SrebrenicaBiz svojim korisnicima nudi i mogućnost informisanja o poslovnim obukama koje se organizuju u regiji.

„Trenutno u našoj bazi imamo oko 200 osoba. Informacije o većini njih se nalaze na portalu, a svakodnevno unosimo nove tražitelje posla. Ono što mogu da kažem jeste da imamo pozitivnih rezultata ovog portala, gdje su poslodavci, gledajući video CV tražitelja posla, odlučili zaposliti određene osobe“, kaže Nada Simić iz Poslovnog savjetovanja Udruženja Prijatelji Srebrenica.

srebrenicabiz 02

Simićeva je dodala da se u bazi podataka nalaze osobe koje traže posao nezavisno od njihove starosne dobi ili obrazovne strukture.

Zainteresovani tražitelji posla koji žele da se njihovi biografski podaci pojave na portalu SrebrenicaBiz svoje prijave mogu dostaviti putem maila: office@prijateljisrebrenice.org, na broj telefona 056/440-165, ili lično u prostorije Udruženja Prijatelji Srebrenice.

Portal je dio projekta „Ekonomski razvoj, to smo mi“, kojeg realizuje Udruženje Prijatelji Srebrenice, a finansira Ambasada SAD u BiH.

You must be logged in to post a comment Login