Srebrenica uskoro postaje veliko gradilište

Juče i danas potpisani su ugovori sa firmama koje će izraditi projekte koji zadovoljavaju uslove konkursa koji je raspisao UNDP u Bosni i Hercegovini.

Izabrana su tri preduzeća koja će izraditi projekte. Most na jezeru Perućac projektovaće Građevinski fakultet Beograd, novo dječije obdanište AD “Projekt” Banjaluka i projekat rekonstrukcije glavne saobraćajnice od Doma zdravlja od Učine Bašče projektovaće Saobraćajni institut Beograd.

Tender za izradu projekta za sanaciju ulica i mosta bio je otvoren do 9. maja, dok je tender za obdanište bio otvoren do 16. maja ove godine, a rok za izradu projekta je 90 dana, od 1. jula do 30. septembra.

“Opština Srebrenica će u narednom periodu, do početka radova, obaviti pripreme u smislu revizije projekta, imovinskih odnosa i uklanjanje postojećih objekata na lokacijama i pripremu terena gdje će početi gradnja planiraih objekata”, rekao je Ćazim Salimović, savjetnik načelnika za privredu u opštini Srebrenica.

Prema njegovim riječima, radovi bi počeli od novembra mjeseca, kada se obave sve procedure izrade projekata i odabir izvođača radova.

Na prošlogodišnjoj investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici, Vlada Srbije, kao pomoć, odobrila je 5 miliona eura za projekte i sufinansiranje opštinskog budžeta. Za investicione projekte na raspolaganju je 3 miliona eura i to za izgradnju novog obdaništa, sanaciju glavne ulice u gradu, izgradnju mosta na Perućcu i izgradnju proizvodne hale koja će biti spremna za potencijalne investitore koji žele otvoriti svoj pogon u ovoj opštini.

You must be logged in to post a comment Login