Srebrenica ostaje bez autobuske stanice

Krajem 2018. godine je zatvorena Autobuska stanica u Srebrenici jer je banka uzela prostor stanice, a nedavno je iseljen i parking u Potočarima, kako je ranije rečeno zbog kredita.

Tadašnje preduzeće „Drinatrans“ bilo je žirant poslovnom partneru kod Bobar banke koji nije plaćao kredit.

Od tada autobuska stanica je na prodaju i čeka novog vlasnika.

„Pokušavamo da pronađemo partnera da kupi pomenuti objekat ili će to uraditi Opština Srebrenica“, kaže načelnik Srebrenice Mladen Grujičić.

On je rekao novinarima da Srebrenica nema potrebu za autobuskom stanicom i da se može zadovoljiti sa dobrim autobuskim stajalištem.

„Gledaćemo da taj prostor pretvorimo u svečani salon ili restoran jer takvog objekta nema, a imamo već i idejno rješenje kako bi to moglo da izgleda“, kaže Grujičić.

Transportno preduzeće „Drinatrans“ koje je držalo linije prema većini gradova danas nosi ime „Euro Petrol Oil“, a već je ukinulo nekoliko linija i polako se povlači iz Srebrenice.

Već ranije ukinuta je jutarnja linija prema Istočnom Sarajevu, a kako nezavnično saznajemo biće ukinuta i jedina linija prema Banja Luci dok je za većinu ranijih linija teško doći do informacija, a „Euro Petrol Oil“ na teritoriji Srebrenice i Bratunca drži nekoliko linija za prevoz učenika.

Svakako, sve manje linija je zbog ekonomske neisplativosti i sve manjeg broja putnika, ali i zbog toga što nema autobuske stanice zbog čega trpe građani.

You must be logged in to post a comment Login