Srebrenica i Bratunac dobiće pomoć Vlade RS

Shodno odluci Vlade Republike Srpske da isplati finansijskih sredstava nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave u iznosu od 750.000 KM našle su se i Srebrenica i Bratunac.

Finansijska sredstva biće isplaćena za 15 jedinica lokalne samouprave, koje imaju status nerazvijene opštine i to: Bratunac, Višegrad, Vlasenica, Donji Žabar, Kostajnica, Ljubinje, Nevesinje, Novi Grad, Petrovac, Petrovo, Ribnik, Rogatica, Han Pijesak, Šamac i Šipovo, te za 20 jedinica lokalne samouprave, koje imaju status izrazito nerazvijene opštine: Berkovići, Vukosavlje, Istočni Drvar, Istočni Mostar, Istočni Stari Grad, Jezero, Kalinovik, Kneževo, Krupa na Uni, Kupres, Lopare, Novo Goražde, Osmaci, Oštra Luka, Pelagićevo, Rudo, Srebrenica, Trnovo, Čajniče i Šekovići.

Kako je navedeno ranije iz Vlade RS, sredstva će biti raspoređena u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima i postupku za dodjelu finansijskih sredstava nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave.

Jedna tranša bila je krajem trećeg i početkom četvrtog mjeseca gdje je takođe isplaćeno 750.000 KM pomoći za 35 lokalnih zajednica.

You must be logged in to post a comment Login