Srebrenica bi mogla da slijedi primjer Čajetine

U zvanično posjeti Srebrenici danas je boravio Milan Stamatović, predsjednik opštine Čajetina iz Srbije.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Miloš Milovanović primio je Milana Stamatovića i sa njim razgovarao o mogućoj saradnji ove dvije opštine ali i pozitivnim primjerom jer je opština Čajtina u protekloj deceniji uspjela da poveća svoj budžet i da iz nerazvijene opštine postane razvijena opštinu u Srbji.

“Cilj nam je da se upoznamo sa konkretnim problemima koje ovdje imaju Srbi i da u budućem periodu uspostavimo saradnju između ovih opština u ekonomskom, kulturnom i svakom drugom smislu da bismo pomogli stanovništvu Srebrenice”, rekao je Stamatović.

Prema riječima Stamatovića ova opština se orijentisala na otvaranje malih preduzeća, proizvodnja suhomesnatih proizvoda, mliječnih proizvoda i uzgoj maline. Velike prihode ostvaruju i u oblasti turizma zahvaljujući neposrednoj blizini Zlatibora.

“Važno je obnoviti infrastrukturu i ljudima omogućiti da se vrate na sela čime im se omogućava da se bave poljoprivredom kao i seoskim turizmom”, naglašava Stamatović.

milovanović i stamatović 2

Miloš Milovanović istakao je da Srebrenica može dosta toga naučiti od Čajetine i da se njihova pomoć ne može odbiti.

“To je posebno važno kada je u pitanju turizam jer obje opštine imaju velike turističke potencijale, a Čajetina pozitivno iskustvo čiji primjer možemo slijediti uz njihovu pomoć koju su nam ponudili”, rekao je Milovanović.

Stamatović je na kraju posjete obišao i Spomen sobu u Srebrenici gdje je položio cvijeće i odao počast srpskim žrtvama.

You must be logged in to post a comment Login