Sportsko takmičenje ribolovaca sa najdužim stažom

U Bratuncu je održana tradicionalna 23. “Škobaljijada”, u pecanju škobalja udicom na plovak koju organizuje Sportsko ribolovno društvo „Drina“ Bratunac.

Na ovogodišnjem takmičenju prijavilo se 55 ribolovaca iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja.

“Kao i svake godine, tako i ove održavamo ovo takmičenje koje traje više od 20 godina uspješno, i danas su nagrade u sportskoj opremi”, kaže predsjednik SRD “Drina” Bratunac Branko Milovanović.

Član ovog udruženja i ribočuvar Boban Filopović ističe da je ovo način kako ribolovci trebaju skrenuti pažnju na očuvanje rijeke Drine, ribe gdje bi trebalo da se uključe i resorna ministarstva i da se smanji krivolov i pomogne obnova ribljeg fonda.

“Škobalj je riba koju zovu drinska lisica jer ga nije lako uhvatiti. Nasavjesni ribolovci koristi plovak sa više udica koji je zabranjen, a kojima je cilj da ulove ribu i na ovaj način, oni je ‘deru’ i ‘čupaju’ iz vode i često nađemo škobalja sa ožiljcima”, ističe Filipović.

Treće mjesto pripalo je Danijelu Simiću iz Milića za ulov od 1.100 grama, drugo Milanu Novakoviću iz Fakovića ulovu od 1.120 grama, i prvo mjesto osvojio je Stefan Jovanović iz Ljubovije, sa ulovom od 1.920 grama.

Nakon takmičenja za sve učesnike priređeno je druženje na Rajskoj plaži, a trojici sa nejvećim ulovima uručena je vrijedna sporska oprema.

You must be logged in to post a comment Login