Sportskim duhom čuva se sjećanje na Franca Bettoli

U sklop jubilarnog deseteog Međunarodnog omladinskog radnog kampa Franco Bettoli ”Srebrenica, put ka novoj Evropi” i prvm kulturnog festivala “Srebrenica wave 2015” odigrane su dvije revijalne utakmice.

Domaćin ovog mini turnira bio je FK “Guber” Srebrenica koji je ugostio mlađu ekipu FK “Drina” Ljubovija i ekipu volontera Međunarodnog omladinskog radnog kampa Franco Bettoli.

Svi učesnici su osvojili nagrade a lokalni klub za uspješno organizovan turnir na pokolon je dobio deset kvalitetnih lopti koje će olakšati treninge svim uzrasitma Gubera.

Na turniru je rečno da ideja Franco Bettoli koji je pokrenuo prvi omladinski kamp u Srebrenici prije deset godina i dalje opstaje te da je za to najbolji pokazatelj da na kampu dolaze mladih iz Evrope i regiona sa jednim ciljem da pomognu i budu dio jednog velikog zajedništva. Slično je i danas bilo na fudbalskoj utakmici gdje su učestvovali momci iz Ljubovije i Srebrenice kao i volonteri iz Evrope čim se pokazalo da se duh Franco Bettolia nesebično širi.

Za ekipe rezultat nije bio važan, samo sportski duh i druženje.

You must be logged in to post a comment Login