Sportska dvorana u Bratuncu treba hitnu rekonstrukciju

Stanje Sportske dvorane u Bratuncu je veoma loše i potrebna je hitna rekonstrukcija krova, ali i unutrašnjosti koja je oštećena.

Sportski klubovi, košarkaši koji igraju ligu RS, kao i odbojkašice koje igraju prvu ligu RS, osim treninga, ne mogu igrati zvanične mečeve u bratunačkoj dvorani.

Početkom februara ove godine nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom oštetilo je krov dvorane, a preduzeće „Petroprojekt“ odmah je reagovalo i saniralo krov kako bi se zaštitila unutrašnjost objekta.

Pomenuta sanacija krova, objekta u koji je uloženo veoma malo protekle tri decenije, nije bila dovoljna da se zaštiti unutrašnjost od propadanja, a već neko vrijeme dvorana je imala potrebe za rekonstrukcijom.

Ubrzo, voda koja se slivala oštetila je parket i unutrašnje zidove zbog čega je veća površina parketa skinuta.

Pokušalo se sanirati nešto unutar objekta kako voda ne bi ulazila sa desne strane dvorane gdje se nalaze prozori, ali nije bilo dovoljno da se zaustavi.

Opština Bratunac svojim sredstvima ne može obaviti sanaciju dvorane jer nije jeftina zbog čega su potražili pomoć.

Draško Stevanović, šef kabineta načelnika ove opštine, kaže da su dobili obećanje da će sanaciju i rekonstrukciju dvorane pomoći predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“Svu potrebnu dokumentaciju smo pripremili i poslali i očekujemo brzo da bi moglo da krene u realizaciju kompletne rekonstrukcije”, rekao je Stevanović.

Sportska dvorana Bratunac 2017. godine dobila je novu podlogu, parket, a 2019. urađeno je grijanje donjeg dijela sala čime su se omogućili bolji uslovi za treninge i utakmice KK “Bratunac” koji je tada igrao Premijer ligu BiH.

You must be logged in to post a comment Login