U Srebrenici 15. Državno Kung Fu WuShu Prvenstvo BiH

Danas se u Srebrenici održava 15. Državno Kung Fu WuShu Prvenstvo Bosne i Hercegovine gdje je nastupa 9 klubova i 110 takmičara.

Marko Anić predsjednik Kung Fu Wu Shu saveza Bosne i Hercegovine kaže da je lijepo ponovo doći u Srebrenicu.

„Prije tri godine ovdje smo organizovali dvanaesto prvenstvo i bili smo veoma zadovoljni. Zbog toga smo odlučili da 15. Džavno Kung Fu WuShu Prvenstvo BiH ponovo bude u Srebrenici jer znamo kakvi su domaćini i organizacija“, kaže Anić.

On kaže da je od 14 klubova na prvenstvu učešće uzelo devet i da su veoma zadovoljni kako teče takmičenje.

„U petom mjesecu naredne godine nastupićemo na Evroskom prvenstvu u Turskoj i cilj nam je da ostvarimo što bolju saradnju sa evropskim savezom kao i svjetskim. Najbolju saradnju imamo sa balkanskim savezom, ali nam je ambicija da pokrenom i regionalni savez jer tako možemo lakše nastupati“, ističe Anić.

Prvenstvo organizuje Kung Fu Wu Shu saveza Bosne i Hercegovine u saradnji sa Kung Fu Ving Tsun Klub “Srebrenica”, uz pokroviteljstvo Opštine Srebrenica.

Isak Džanić iz Kung Fu Ving Tsun Klub “Srebrenica” veoma je zadovoljan idejom da je savez odlučio ponovo da dođe u Srebrenicu.

„Ovo je drugi put da je Srebrenica domaćin Džavnog Kung Fu WuShu Prvenstva BiH. Prvi put državno prvenstvo održano je 2016. godine. Nadam se da će moji takmičar ostvariti što bolje rezultate i na najbolji način završiti takmičenje u ovo godini“, kaže Džanić.

Galerij fotografija na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login