Trenirajte kung fu u Srebrenci, Potočarima i Bratuncu

Kung Fu Ving Tsun Klub “Srebrenica” počeo je sa upisom novih članova u Srebrenici, Potočarima i Bratuncu.

Ovaj klub do otvorio je poziv za upis novih članova koji se mogu učlaniti na brojeve telefona 061/962-794 i 061/675-139, ili lično u prostorijama kluba utorkom, četvrtkom i subotom.

Šta je WuShu?

WuShu je kineska borilačka vještina, umjetnost, disciplina, koja objedinjuje mnogo različitih stilova. Prvobitno (za vrijeme prolongirane ere hladnog oružja) WuShu je bio korišten u vojsci da bi se lakše pokorilo protivnike, te kao fizička i vježba samoobrane običnih ljudi, ali istovremeno i kao njihova vježba za zdraviji fizički i duhovni život.

S konceptom napada i obrane kao temeljnim pokretima i kineskom tradicionalnom kulturom kao „backgroundom“, u modernim vremenima WuShu se odvojio od vojničkih vještina i danas je moderni sport koji objedinjava takmičarske discipline koje uključuju individualne forme, forme s oružjem, parove i demo skupine. Njegove vrijednosti kao samoobrambene vještine, njegovi učinci na zdravlje i njegova kulturno obrazovna uloga, karakteristike su zbog kojih je tradicionalni WuShu izuzetno cijenjen među ljudima različitih kulturnih naslijeđa.

You must be logged in to post a comment Login