Trener Gubera ponovo Drago Radović

Upravni odbor Fudbalskog kluba „Guber“ odlučio je da ponovo pozove Dragu Radovića za šefa stručnog štaba.

Na sastanku Upravnog odbora za sportskog direktora izabran je Drago Blagojević, a za trenera Drago Radović, dok je bivši trener Đorđe Petrović izabran za potpredsjednika kluba ranije na skupštini.

Ovo je za Radovića treći put da je šef stručnog štaba Gubera. Prvi angažman imao je od 2007. do 2011. godine, drugi put od 2016. do 2018. godine. On je u Guber došao na polusezoni 2016. godine i sa postojećm timom osvojio prvo mjesto u Regionalnoj ligi RS-a – Istok i time izborio nastup u Drugoj ligi Republike Srpske, što je najveći poslijeratni uspjeh srebreničkog kluba.

„Cilj je plasman u gornji dio tabele da se izbjegne opasna zona koja vodi u niž rang“, rekao je Radović.

Novi predsjednik kluba Nemanja Marinković kaže da su određeni prioriteti, a to je isplata dugovanja igračima i savezu, te potraga za sponzorima.

„Uspjeli smo da obezbijedimo lopte, dvije garniture dresova, jakne, trenerke, a na redu je i pojačavanje kluba“, kaže Marinković.

Guber su napustili Drago Ilić, Haris Musić i Mesudin Alić, dok se pregovara sa četiri potencijalna pojačanja.

Još nije poznato koliko će sredstava, kao glavni sponzor, izdvojiti Opština Srebrenica za finansiranje FK Guber. Prošle godine budžet je iznosio 75.000 KM, do se za ovu očekuje manji.

You must be logged in to post a comment Login