Treća generacije odbojkšica u finalnom turniru za prvaka RS

Pionirke Ženskog odbojkaškog kluba „Bratunac“ savladale su ekipu „Drina“ u gostima (2:3) i plasirale se na završni turnir na kojem će se sa još tri ekipe boriti za prvaka Republike Srpske.

Iz kluba su prezadovoljni ovim uspjehom i bez skromnosti, kažu da su ovaj uspjeh očekivali.

„Znali smo da imamo ekipu za sami vrh i nadamo se i još većem uspehu u daljoj borbi za prvaka. Ovo je već treća generacija u poslednjih sedam, osam godina koja je stigla do finalnog turnira za prvaka RS. Velika stvar za jedan ‘mali’ klub je to što nastavljamo kontinuitet dobrih rezultata, posebno sa pionirskim selekcijama“, kažu iz ŽOK „Bratunac“ i dodaju da su to rezultati koji garantuju budućnost kluba u narednim godinama.

Odbojka je najomiljeniji i najuspješniji ženski sport u Bratuncu koji ponosno predstavlja opštinu.

„Prošle godine smo igrali finale Sportskih igara mladih u konkurenciji svih BiH klubova i bili drugi u BiH, kadetske i juniorske selekcije su uvek tu među deset ekipa, seniorska ekipa je u samom vrhu druge lige, a pionirkske selekcije su godinama među najboljim ekipama u RS i već treći put stižu do samog finala“, navodi se iz kluba.

Bratunačke pionirke ovim su izborile sjajan uspjeh među 50-tak klubova koji se takmiče u ovoj ligi i sa ograničenim budžetom koji se izdvaja za odbojku u Bratuncu.

Ekipa seniorki takmičenje je završila druga, sa samo dva boda manje od prvoplasirane ekipe ŽOK „Libero“ iz Bijeljine.

You must be logged in to post a comment Login