Teška godina za FK Guber, nova uprava, trener, manji budžet

Fudbalski klub „Guber“ Srebrenica završio je polusezonu na 13. mjestu, sa 14 bodova, a krajem prošle godine održana je skupština kluba gdje je izabran novi predsjednik, potpredsjednik i Uprava kluba.

Klub još nema trenera, dok je za predsjednika izabran Nemanja Marinković, a  potpredsjednik bivši trener Đorđe Petrović.

Novi predsjednik kluba Nemanja Marinković kaže da će 16. januara biti poznat novi trener kada će zasjedati Upravni odbor kluba, te da je klub u nezavidnoj poziciji.

„Klub je završio polusezonu na 13. poziciji i prioritet kluba je opstanak u Drugoj ligi RS. Trenutno se klub nalazi u jednom nezavidnom položaju. U prostorijama kluba nisam zatekao kompjuter, kameru, lopte, mnogo opreme koja je obavezna za nastavak sezone. Od prošle uprave naslijedio sam i dug od 12.000 KM“, kaže Marinković.

On poziva sve privredne subjekte da se uključe i klubu pomognu sa opremom i novčano. Svi zainteresovani mogu ga pozvati na broj: 065/695-027.

Kako kaže, dobio je podršku i načelnika Srebrenice Mladena Grujičića i cilj mu je sa novom upravom da klub stane na noge.

Zbog niza promjena u budžetu Opštine Srebrenica za sport, budžet za FK „Guber“ Srebrenica biće manji nego prošle godine, ali još nije poznato za koliko će biti umanjen. Prošle godine iznosio je 75.000 KM, a kako saznajemo planirani budžet Opštine ja isplatila klubu.

Prema riječima Marinkovića, klub su napustila tri igrača, a u toku je pregovor sa četvoricom novih pojačanja.

Bivši predsjedik kluba Admir Divović početkkom sezone izabran je na to mjesto gdje je takođe bilo dugovanja, a u jednom momentu klub je zbog sve manjih uplata glavnog finansijera, Opštine Srebrenica, bio na ivici da bude izabečen iz takmičenja, ali je zahvajujućim dobrim ljudima sakupljen novac.

Nastavak sezone očekuje se u martu, a detalje će objaviti Fudbalski savez RS.

Fudbalski klub „Guber“ Srebrenica je pravi predstavnik multietničnosti ovog grada i svakako simbol koji promoviše sport i druženje zbog čega bi svi trebali da se pobrinu za njega i pruže mu podršku.

You must be logged in to post a comment Login