Privremeno otkazana sva takmičenja na nivou RS i BiH

Sportski savezi odložili su sva takmičenje poštujući mjere zaštite koje su izdale institucije entiteta i države.

Poštujući sve preporuke i naredbe svih nivoa vlasti i drugih zdravstvenih institucija u Bosni i Hercegovini, Međunarodne košarkaške federacije (FIBA), Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Košarkaškog savez Bosne i Hercegovine donio je odluku o privremenom prestanku košarkaških takmičenja u svim kategorijama do daljnjeg, saopšteno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Slijedeći preporuke zdravstvenih institucija, kao i nadležnih ministarstava u Republici Srpskoj i BiH, a u cilju prevencije širenja virusa COVID-19 (korona virus) i zaštite zdravlja aktera fudbalskih manifestacija, Komitet za hitna pitanja Fudbalskog saveza Republike Srpske, je na telefonskoj sjednici održanoj dana 12.03.2020. godine donio odluku:

„Odgađa se odigravanje narednog kola svih fudbalskih utakmica u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske,“ saopšteno je iz Fudbalskog saveza RS.

Nakon odluke Vlade Republike Srpske o preventivnim mjerama zaštite od epidemije i naredbe Ministarstva prosvjete i kulture o zabrani svih okupljanja u prostorijama osnovnih i srednjih škola, veliki broj klubova koji učestvuju u takmičenjima u organizaciji OS RS ostao je bez mogućnosti za nastavak treninga i organizaciju utakmica.

Četiri kluba Prve muške lige, četiri kluba Prve ženske lige i dvanaest klubova Druge lige za treninge i utakmice koriste školske dvorane i u vrijeme trajanja naredbe ne mogu koristiti dvorane za  treninge i organizovati utakmice rasporedom predviđenih takmičenja.

Imajući u vidu činjenicu da bi nastavkom takmičenja u ovim uslovima, klubovi koji koriste školske dvorane bili izloženi dodatnim troškovima organizacije utakmica i treninga u drugim mjestima, donesena je Odluka o privremenom prekidu takmičenja, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza RS.

Sve planirane utakmice odbojkašica, fudbalera, košarkaše kao i drugih pojedinačnih sportova se odlažu.

You must be logged in to post a comment Login