Petrović: Završena najturbulentnija polusezona u FK Guber

Srebrenički Fudbalski klub „Guber“ završio je polusezonu na 13. mjestu, sa 14 bodova, i kako kaže trener Đorđe Petrović, ovo je najturbulentnija polusezona u klubu.

Mladi trener Đorđe Petrović smatra da je ova polusezona neuspješna.

„Predsjednik kluba je zatekao dugovanja koja je na početku uspio da vrati i sve je na početku izgledalo dobro. Poslije tri vezane pobjede smo došli do 4. pozicije na tabeli. Nakon kašnjenja sa isplatama počeli su problemi. Zadnjih pet kola u gostima smo se jedva skupljali da odemo. Dešavalo nam se da odemo na utakmicu bez deset igrača iz prve postave. Na treninzima smo imali po tri igrača jer igrači sa strane, koji su u većini, bez novca nisu htjeli da treniraju, što je razumljivo“, kaže Petrović.

Lijepo Đorđe Petrović, trener FK Guber

On kaže da je klub iz ove situacije izvukao maksimum.

„Mislim da je ovo neuspjeh ipak, jer smo svi na početku imali cilj da završimo u prvih pet na tabeli. Međutim, stvari oko terena doveli su klub u nepovoljnu situaciju. Smatram da je sramota da klub poput Gubera ode na gostujuću utakmicu, a da nema rezerve na klupi“, ističe Petrović.

On kaže da sada ne može mnogo govoriti o nastavku sezone jer će u decembru biti održana Skupština kluba gdje će se razgovarati o budućnosti kluba i ko ostane, rukovodsto mora preduzeti radikalne mjere i stvari postaviti na pravo mjesto.

Takođe smatra da je potrebno stabilizovati klub i postaviti ga na zdrave noge kako bi se i rezultatski obezbijedio opstanak.

„Ako se nastavi, Guber je osuđen na treću ligu. Mislim da i Opština treba da povede računa o klubu jer je Guber najveći klub u regiji“, rekao je Petrović.

Zbog dugova Guber je mogao biti suspendovan, ali je, zahvaljujući donatorima, isplaćen dug prema savezu i sudijama, međutim i dalje je bilo teško za troškove putovanja i nadoknade igračima, a kako saznajemo dugovanja kluba prema igračima je više od 10.000 KM.

Guber je u polusezoni 2018/2019. završio na 13. mjestu sa 14 bodova, 4 pobjede, 2 remija i 8 poraza i negativnom gol razlikom, primili su 27, a postigli 14 gola.

You must be logged in to post a comment Login