Marko Šarenac košarkašku karijeru nastavlja u Americi

Momak iz Bratunca, Marko Šarenac nastavio je svoju košarkašku karijeru u Americi gdje je već godinu dana, a od jeseni upisaće se na Univerzitet Marshall u Zapadnoj Virdžiniji za koji će igrati košarku i sa nestrpljenjem očekuje nastup u novom timu gdje je glavni trener bivši NBA trener i legedna ovog kluba Dan D’Antoni, inače stariji brat sadašnjeg trenera Houston Rocketsa Mike D’Antonia koji takođe važi za legendu Marshalla.

Prošle jeseni Šarenac je nakon završene srednje škole u Valjevu i četiri godine igranja za KK “Metalac” Valjevo otišao za Ameriku gdje je pohađao školu “Hoosac” i igrao košarku, ali i pripremao se za dalje studiranje i nove košarkaške korake.

Privatna arhiva

„Utisci su dobri. Zadovoljan sam kako je protekla prva godina u Americi. U početku je bilo teško navići se na novi način života, ali vremenom je sve došlo na svoje. Pohađao sam Hoosac school i jako sam zadovoljan kako su me prijateljski primili u novu sredinu. Što se tiče košarke, prijao mi je njihov stil igre, igrali smo veliki broj dobrih utakmica protiv škola sa bogatom istorijom. Iako smo bili novi u ligi dobro smo se nosili sa timovima koji su već dugo u tom rangu takmičenja. Jako sam zadovoljan mojim napretkom i postignutim uspjesima u prošloj sezoni“, kaže Marko.

Od ove jeseni Marko će studirati na Univerzitetu Marshall u Zapadnoj Virdžiniji za koji će igrati košarku.

„Još ne znam šta ću da upišem, volio bih da bude nešto gdje ima matematike. Ovo ljeto u planu su pripreme za sljedeću sezonu, od koje imam velika očekivanja. Od jeseni svoju koledž karijeru započinjem na Univerzitetu Marshall u Zapadnoj Virdžiniji. Očekujem veliki napredak, kako u pogledu sporta, tako i u obrazovanju“, istakao je Marko.

Privatna arhiva

Marko Šarenac na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj U-18 sa reprezentacijom Srbije 2017. godine osvojio je zlato, a 2015. nastupio je i na Olimpijskim igrama za mlada u Gruziji gdje je Srbija zauzela peto mjesto.

Ovaj uspješni sportista, a i budući intelektualac, nikada nije zaboravio ni svoj grad Bratunac i klub gdje je započeo svoje prve korake.

“Sa 10 godina počeo sam da treniram košarku u KK ‘Bratunac’ kod Novice Mitrovića, trenirao sam i kod Ognjena Radića, Pere Arsenovića, pa sve do Bore Džakovića, Dragana Gale Simeunovića, Mihajla Počeka iz Metalca pa do reprezentacije i Vlada Jovanovića”, rekao je Marko.

Iako je kao srednjoškolac imao ponude da nastupi u Super ligi, odbio je jer pored košarke želi i da se obrazuje, zbog čega je izabrao Ameriku.

You must be logged in to post a comment Login