Emir Sulejmanović družio se sa malim košarkašima iz Srebrenice

Emir Sulejmanović danas je posjetio Srebrenicu i sa djecom iz Škole košarke “Guber” održao trening i druženje.

Najbolji igrač juniorske Eurolige, u dresu Olimpije iz Slovenije, danas je član drugog tima Barselone, a od skora i član košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Došao sam danas u Srebrenicu da se družim sa ovim mališanima i promovišem sport”, rekao je Emir.

U druženju sa najmlađim srebreničkim košarkašima, Emir je odgovarao na pitanja koja su za njega pripremila djeca i zajedno sa njima održao trening.

“Želja nam je da naredne godine u Srebrenici organizujemo kamp za djecu jer želimo da se ovdje dešavaju lijepe stvari za mališane”, rekao je Nedžad, Emirov otac.

Emir je takođe rekao da želi već naredne godine u Srebrenici organizovati košarkaški kamp za mališane iz ovog grada i susjednih opština.

Trener KK “Guber” Dragana Bibić i rukovodstvo Prve osnovne škole Srebrenica izrazili su zadovoljstvo da jedan mlad i uspješan sportista iz Srebrenice posjeti ovaj klub i školu, te djeci pokaže koliko je sport važan za svakog pojedinca.

Ovaj momak rođen je u Srebrenici i za svojih 20 godina postigao je puno u svijetu košarke i ispunio mu se san da nakon selekcije Finske bude izabran i u košarkašku selekciju naše zemlje.

“Posebna je čast igrati za svoju zemlju. To je velika odgovornost, ali i obaveza”, poručio je Emir Sulejmanović.

You must be logged in to post a comment Login