Bratunac sve bolji u Premijer ligi BiH

Košarkaški klub Bratunac na tabeli prvenstva Bosne i Hercegovine zauzima četvrtu poziciju sa omjerom od od devet pobjeda i pet poraza. Bratunčani su osvježenje na bh. košarkaškoj sceni.

Protekle sezone klub je po prvi put debitovao u bh. eliti. Na klupi KK Bratunac je mladi trener 36-godišnji Ognjen Radić. Obzirom na rezultate s pravom se može reći da je mladi trener u ove dvije sezone napravio dobru hemiju u timu, što se posebno odražava u ovoj sezoni.

Radić je kao igrač nastupao za Bratunac i Radnik iz Bijeljine. Nakon teške povrede prednjih križnih ligamenata prstaje sa aktivnim igranjem. U trenerskim vodama je od 2010. godine. Radio je u matičnom klubu, kao trener prvog tima i omladinskih selekcija. Bratunčani igraju lijepu i efikasnu košarku, iza koje stoji mladi trener koji sebe i ne voli da ističe u prvi plan.

Radića u prvi plan ističu njegovi rezultati ove sezone koji ne mogu ostati nezapaženi. Mladi trener zaslužuje svojim dosadašnjim radom da ima mjesta u nekoj od selekcija Bosne i Hercegovine.

Izvor: BhBasket.ba

You must be logged in to post a comment Login