Bratunac nije mogao ponovo da pobijedi Kakanj

KK „Bratunac TRB“ zabilježio je još jedna poraz na gostovanju od ekipe KK „Kakanj“ iz Kaknja u 12. kolu Premijer lige BiH, rezultat (81:71).

Bratunac je na poluvrijeme otišao sa prednošću, ali su domaćini odigrali bolje drugo poluvrijeme i slavili.

U ekipi Bratunca istakao se Nikola Pavlović sa 17 poena, 6 skokva i 2 asistencije, Stefan Nikolić 11 poena, 4 skoka i 2 asistencije i Wesley Alcegaire sa 11 poena i jednim skokom.

Centar Mladen Pantić, jedan od najkorisnijih igrača Bratunca, na ovoj utakmice se povrijedio na početku četvrte četvrite, a do tada napravio je 10 skokova i 7 poena.

U domaćoj ekipi istakli su se Adnan Arslanagić sa 25 poena, 3 skoka i 4 asistencije, Željko Palavra sa 16 poena, 3 skoka i jednom asistencije i Igor Josipović sa 14 poena, 10 skokova i 2 asistencije. Detaljnu statistiku meča možete pogledati na zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza BiH.

Kako navode brojni sportski mediji u našoj zemlji, bivši kapiten Bratunca Goran Bogičević napustio je klub. Prije tri dana Bogičević je kažnjen od uprave kluba i oduzeta mu je kapitenska traka koju privremeno nosi Nikola Pavlović.

Iz kluba još nisu dali odgovor zašto je ovaj igrač, jedan od najzasluženijih za ulazak Bratunca u Premijer ligu BiH, prekinuo saradnju.

You must be logged in to post a comment Login