“Sporni Snickers ipak i na tržištu BiH”

Iako je danas uvoznik proizvoda proizvođača “Mars Incorporated” u Bosnu i Hercegovinu komapnija “Ataco d.o.o. Mostar” tvrdila da sporne čokoladice nisu na našem tržištu, iz Agencije za bezbjednost hrane BiH saopštili su suprotno.

“Tokom provjere eventualnog prisustva na tržištu Bosne i Hercegovine proizvoda proizvođača ‘Mars Incorporated’, koji su predmet povlačenja u više zemalja EU i drugih zemalja, a koja je pokrenuta od strane nadležnih inspekcijskih organa entiteta i Brčko distrikta BiH na zahtjev Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine od 23. februara 2016. godine, Agencija je kao kontakt tačka Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (DG SANTE EU RASFF) 24. februara 2016. godine u poslijepodnevnim časovima zaprimila obavijest da je na tržište BiH isporučen proizvod ”Snickers Multipack’ LOT: /07-08-16/601A2NLD03, proizvođača ‘Mars Nederland B.V.’, Veghel, Holandija”, navodi se u saopštenju.

Iz Agencije dodaju da su sve podatke kojima raspolažu po hitnom postupku dostavili na dalje postupanje nadležnim inspekcijskim organima entiteta i Brčko distrikta BiH, kao i nadležnom inspekcijskom organu prema mjestu sjedišta uvoznika proizvoda iz asortimana “Mars Incorporated” za Bosnu i Hercegovinu.

“Potrošačima koji eventualno posjeduju navedeni LOT proizvoda preporučujemo da iste ne konzumiraju, te da obavijeste najbliži inspekcijski organ. Molimo da isto preduzmu i u slučaju da na policama u trgovinama primijete navedeni sporni lot proizvoda. Obavijest se odnosi isključivo na gore naznačeni proizvod i oznaku serije/LOT-a”, dodaje se u saopštenju Agencije za sigurnost hrane BiH.

Izvor: Nezavisne

You must be logged in to post a comment Login