Sporazum o saradnji opština Srebrenica i Novi Grad Sarajevo

Predstavnici Opštine Srebrenica, načelnik Ćamil Duraković i šef kabineta Nermin Alivuković, juče su boravili u posjeti Opštini Novi Grad Sarajevo, gdje su razgovarali s načelnikom mr. Semirom Efendićem i njegovim saradnicima.

Tom prilikom načelnici opština potpisali su Sporazum o unapređenju buduće saradnje između dvije lokalne zajednice u oblastima privrede, obrazovanja, kulture i civilne zaštite gdje je prethodio i radni sastanak timova koji će u narednom periodu raditi na unapređivanju saradnje ove dvije opštine, stoji na zvaničnom sajtu Opštine Novi Grad Sarajevo.

„Planiramo saradnju sa Opštinom Srebrenica, prije svega kroz budžetsku podršku u infrastrukturnim projektima koji će se realizirati na prostoru opštine Srebrenica. Zadnje dvije godine za te namjene iz budžeta Općine Novi Grad Sarajevo uplaćeno je po 50.000 KM, a tako je planirano i za 2014. godinu. Odlučili smo da saradnju unaprijedimo tako što ćemo potpisati širi Sporazum o saradnji dvije općine, koji će se odnositi prije svega na saradnju u oblastima privrede, obrazovanja, kulture, civilne zaštite“, kazao je tom prilikom Samir Efendić, stoji na zvaničnom sajtu Opštine Novi Grad Sarajevo.

„Naša saradnja je počela odmah nakon dolaska na načelničke pozicije. Zahvaljujem se Općini Novi Grad Sarajevo i Općinskom vijeću, koji su dali podršku Srebrenici posebno u konkretnoj finansijskoj pomoći. Trudit ćemo se da proširimo našu buduću saradnju“, rekao je Ćamil Durakovi, stoji na sajtu Opštine Novi Grad.

“Opština Srebrenica se najviše bavi privredom i pokušava što više raditi na zapošljavanju, što je dobar znak za povratak u ovaj grad,” dodaje Samir Efendić.

You must be logged in to post a comment Login