Španske firme zainteresovane za investiranje u opštinu Srebrenica

Ambasadorica Španije u BiH Aurora Mejia danas je prvi put posjetila Opštinu Srebrenica, gdje se susrela s predsjednikom i potpredsjednikom Skupštine opštine Srebrenica Radomirom Pavlovićem i Hamdijom Fejzićem te sa zamjenicom načelnika Opštine Biljanom Rakić, prenosi Radio Sarajevo.

Teme razgovora su bile politička i ekonomska situacija u ovoj lokalnoj zajednici, javlja Fena.

“Najviše smo razgovarali o ekonomskoj situaciji, gdje je ambasadorica Mejla izrazila želju da određene španske firme koje su u BiH imaju otvorena vrata za investiranje na području Srebrenice”,  izjavio je nakon sastanka Fejzić.

Kazao je da je ambasadorica iskazala spremnost njene zemlje da pomogne BiH na putu ka Evropskoj uniji, navodeći da i lokalne zajednice trebaju učestvovati u tim aktivnostima da bi zajedno s državom doprinijeli bržem ulasku u EU. Tim aktivnostima će, kako je pojasnila, biti riješeni mnogi problemi u lokalnim zajednicama.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović kazao je u izjavi za Agenciju Fena da su tokom sastanka s ambasadoricom Španije razgovarali o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Srebrenice te pripremama za investicijsku konferenciju za narednu godinu.

“Istakli smo nezadovoljstvo odnosom svih nivoa vlasti i međunarodne zajednice prema pitanju ulaganja u Srebrenici i, jer je Srebrenica opština koja je najviše stradala u proteklom periodu otvaranju novih radnih mjesta te da su potrebe za obnovom mnogo veće nego za druge lokalne zajednice. Zamolili smo ambasadoricu Mejia da na sastancima s diplomatima istakne potrebe opštine Srebrenice”, rekao je Pavlović.

You must be logged in to post a comment Login