Socijalni stanovi u Potočarima zbog vanredne situacije na čekanju

Na našu adresu pristiglo je nekoliko pitanja o Javnom pozivu “Održiva Srebrenica – socijalno stanovanje i ekonomska reintegracija”, socijalnim stanovima u Potočarima.

Catholic Relief Services u BiH raspisao je Javni poziv za podnošenje zahtjeva-prijava za dodjelu u zakup stambenih jedinica u opštini Srebrenica – Potočari, izgrađenih u okviru projekta “Održiva Srebrenica – socijalno stanovanje i ekonomska integracija“ koji je bio otvoren do 05.03.2014. godine.

Kako nam je rekao Zekerijah Hadžić, predsjednik Prvostepene komisije za izbor korisnika za projekat “Održiva Srebrenica – socijalno stanovanje i ekonomska integracija”, našu opštinu zadesila je vanredna situacija izazvana poplavama i brojnim klizištima tako da ljudi iz CRS i Opštine Srebrenice nisu bile u mogućnosti da održe sastanke i privedu kraju ovaj projekt te da će sastanak ove komisije, vjerovatno, biti naredne sedmice.

Izgradnja stambenih zgrada u Potočarima finansirana je od strane Ambasada Kraljevine Holandije u BiH, a projekt je još podržan od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, Opštine Srebrenica i CRS-a. Cilj je stvaranje boljih uslova za eknomski napredak opštine Srebrenica, kao i to da se omogućiti održivi povratak građanima svih nacionalnosti.

You must be logged in to post a comment Login