SO Srebrenica: Crveni krst da uskladi normativna akta

Odbornici Skupštine opštine Srebrenica danas nisu usvojili izvještaj o radu za prošlu godinu i plan rada za ovu godinu lokalnog Crvenog krsta i te dokumente vratili na doradu, da bi se nakon više godina ispoštovala zakonska obaveza da se normativna akta te organizacije usklade sa zakonima.

Usvojen je zaključak kojim se sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta obavezuje da za 60 dana sprovede proceduru usklađivanja normativnih akata, a ako se to ne učini da opština obustavi finansiranje te organizacije.

U nastavku današnje sjednice odbornici su, na osnovu dogovora koalicionih partnera koji čine skupštinsku većinu u ovoj opštini, a to su Savez SDA-SBiH i SNSD, u razriješili dužnosti direktora Centra za socijalni rad Zoru Petrović iz SDS-a, a za vršioca dužnosti imenovali Vesnu Jovanović iz SNSD-a, kojoj su prethodno prihvatili ostavku na mjestu direktora dječijeg obdaništa.

Za vršioca dužnosti direktora obdaništa “Poletarac” imenovana je pravnik Tifa Efendić – kandidat Saveza SDA-SBiH.

Dogovoreno je da se za 60 dana održi sastanak opštinskog rukovodstva i predsjednika savjeta mjesnih zajednica i na tom sastanku dogovori način finansiranja rada i odaberu prioritetni projekti koji će ove godine biti realizovani na terenu sredstvima koja je ova opština dobila od Vlade Srbije, Republike Srpske i Savjeta ministara BiH na investiciono-razvojnoj konferenciji početkom novembra prošle godine.

Odbornici su upoznati o informacijama o zimskom održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva i prevozu putnika i đaka. Zaključili su da je potrebno dopuniti pravilnik o održavanju lokalnih puteva da bi se preciznije definisale obaveze izvođača radova i nadzornih organa, te izvršiti usklađivanje reda vožnje autobuskih linija na području ove opštine.

Izvor: Srna Foto: Arhiva/eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login